Monday, May 7, 2012

EPO + Vitamin E = GLA Shaklee!

Evening Primrose Oil atau nama glamernya EPO & vitamin E sangat sinonim dengan wanita terutamanya yg mementingkan kecantikan luar & dalam. Dulu masa zaman anak dara, walaupun saya takde masalah kitaran haid tak teratur, masalah hormon dan sebagainya namun saya amalkan pengambilan EPO untuk tujuan kecantikan. Biasalah, wanita... tak lari dari kecantikan. Saya selalu amik EPO kat klinik panel ofis. Amik ye, bermakna ia PERCUMA! Hehe..resam manusia memang kalau boleh, nak dapat free je kan ;)

Dulu masa amik EPO saya tak tau pun bahan yg memainkan peranan penting dalam membantu permasalahan wanita ni sebenarnya bukanlah EPO itu sendiri tapi ia adalah bahan yg bernama Gamma Linoleic Acid (GLA) yang diekstrak daripada bunga Primrose Oil tu. GLA yg dikeluarkan oleh Shaklee ialah yg terbaik iaitu GLA Complex. GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari (EPO) dan vitamin E.


Apakah keistimewaan GLA COMPLEX ni?

GLA kebanyakannya digunakan oleh kaum wanita untuk memelihara kesihatan sepanjang kitaran haid setiap bulan. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 ( Omega-6 Fatty Acid) yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin iaitu sejenis bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses-proses badan yang normal.

Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega-6. Ia mengandungi Vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel*.

•Menggalakkan kesihatan semasa kitaran haid*
•Menyokong sistem imun
•Setiap kapsul Shaklee GLA Complex mengandungi asid lemak utama daripada campuran minyak borage, minyak bunga matahari dan vitamin E, serta Shaklee Guard, iaitu sistem antioksidan semula jadi Shaklee yang eksklusif untuk memastikan keberkesanan penuh dan kesegarannya.


Sumber : Shaklee Product Guide

Apa kata pengguna GLA Complex

credit: Tuty :)

Pengalaman Puan R yang sering senggugut teruk mula berkurang dengan pengambilan Shaklee GLA Complex . Tarikh : 03.05.2012


"Pada 29.05.2012 saya rasa senggugut saya dtg tp tak lah sakit teruk..tpi selalunya kalau dtg sengugut saya selalunya lebih dari 4 hari..tpi skrg saya tak rasa lagi pada hari selasa 01.05.2012.mungkin disebabkan mkn GLA ( Saya start Shaklee 28.04.2012)"

Menampakkan kesannya hanya dlm masa 5 hari! Anda juga boleh cuba.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit

Boleh hubungi saya di:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: elila80@yahoo.com atau
FB : Jannatul Fadilah untuk sebarang pertanyaan.

Salam kasih sayang :)

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...