Thursday, August 27, 2015

PENGEDAR SHAKLEE KAJANG : BUAT BAIK KEPADA IBU

PENGEDAR SHAKLEE KAJANG : BUAT BAIK KEPADA IBU


sayang mak, vivix untuk mak, vitamin untuk usia emas


Gambar saya dengan mak.. boleh kata terbaru lah juga sebab diambil masa Hari Raya Puasa pertengahan bulan Julai lepas.

SAYA = 35 tahun bulan depan. MAK = 68 tahun bulan November ni.

Kaitan dengan cerita kali ni sebab ia melibatkan EMAK..

Saya kongsikan cerita teladan ni yang saya dapat dari whatsapp group family kalau tak silap.. betul sangat-sangat.. saya memang setuju dengan apa yang berlaku. Cerita mengenai apa ni? Jom kita baca sama-sama..

-------------------

"Masa aku di Tingkatan 5 dulu, aku pernah herdik mak aku. Aku cakap kat dia "orang tua takda otak". Aku marah dia sebab dia basuh jeans aku pakai Clorox. Habis rosak. Padahal besok tu dah nak raya. Aku bengang. Aku campak jeans tu kat muka dia.

Lepas peristiwa tu, aku tak pernah minta maaf kat dia. Lastnya, mak ok macam tu je. Aku tahu, masa yang berlalu telah merawat luka dia.

Dari tahun ke tahun, aku ada life sendiri. Aku berkerjaya. Berkeluarga. Dan aku ada 2 orang anak. Tapi malangnya, kedua-dua anak aku ni amat sukar untuk aku didik. Diorang amat liar.

Dan start dari aku berumur 17 tahun sehinggalah aku berumur 50 tahun, aku tak pernah rasa tenang dalam hidup aku. Hinggalah tiba satu masa, Allah ingatkan aku tentang dosa yang pernah aku buat pada Mak aku dulu. Ya. Dosa aku herdik dan campak jeans kat muka dia.

Bila aku teringat pasal tu, aku terus balik kampung jumpa Mak. Aku duduk depan dia dan aku cakap aku nak minta maaf kat dia.

Mak cakap, aku tak ada buat salah kat dia. Dan aku memang tiap-tiap tahun pun minta maaf kat dia. Jadi dia pelik kenapa tiba-tiba hari tu aku datang nak minta maaf kat dia.

Aku cakap, Mak mungkin dah tak ingat orang pernah buat salah kat Mak dulu. Masa orang Tingkatan 5, orang pernah marah Mak dan campak seluar orang kat muka Mak. Orang nak minta maaf pasal tu.

Maaf sangat-sangat. Masa tu aku dah mula sebak.

Bila aku ceritakan hal tu, muka Mak berubah. Tangan aku dia genggam erat dan lepas tu dia sentap kuat. Mak cakap, dia takkan lupakan perkara tu. Bahkan dia dah nekad, kalau dia mati, bila berjumpa Allah, dia akan pegang tangan aku.

Dia nak cakap : "ya Allah, tangan inilah yang pernah melukakan hati aku. Sedangkan dulu, aku telah berkorban nyawa untuk melahirkan dia. Ya Allah, hukum la dia"

Bila Mak cakap macam tu, serta merta aku menangis depan dia. Aku merayu agar Mak maafkan aku. Tapi Mak tetap berkeras takkan maafkan aku. Aku sedih dan buntu. Akhirnya, aku pulang tanpa mendapat keampunan seorang ibu.

Hari demi hari, aku datang jumpa Mak. Tapi setiap kali aku datang, jawapan Mak tetap sama. Hinggalah sekali tu, aku tidur kat rumah Mak. Lepas solat Subuh, aku datang jumpa Mak. Mak masih bersimpuh di atas tikar sejadah dia dan tengah berwirid.

Selesai Mak wirid, aku pegang tangan Mak. Aku cium tangan tua itu lama-lama. Aku nangis lagi depan dia. Dan masa tu, aku dapat rasakan tangan Mak lembut menyapu kepala aku. Macam membelai rambut aku ketika aku masih kecil dulu-dulu.

Bersama-sama itu, Mak cakap sesuatu yang aku takkan lupakan sampai bila-bila.

Mak cakap "Rahman, kalau bukan kerana kesungguhan kau datang berjumpa Mak dan minta maaf dengan Mak, Mak memang takkan maafkan kau sampai bila-bila. Tapi, hari ini, bersaksilah nak, Mak dah maafkan segala kesalahan kau sejak kau dilahirkan sehinggalah Mak akan pergi nanti".

Aku angkat kepala dan aku peluk jasad Mak. Sedu-sedu aku nangis di bahu dia. Dah macam anak kecik pun ada. Aku tak kisah. Aku nangis semahunya. Aku sedih dan bersyukur sangat sebab Mak dah maafkan aku. Mak pun nangis time tu.

Dan lepas Mak maafkan aku, aku dapat rasakan satu kelegaan dan ketenangan yang amat sangat. Rasa bahagia yang tidak pernah aku rasakan sejak 50 tahun aku hidup kat muka bumi ni.

Habis tu, aku balik ke rumah. Keluar je dari kereta, kedua-dua anak remajaku datang meluru mendapatkan aku. Mereka cium tangan aku dan peluk tubuh aku. Saat itu, mereka lafazkan kalimah yang aku memang tidak sangka, aku akan ada harapan untuk mendengarnya.

Mereka ucapkan : "Maafkan kami ayah. Kami banyak buat salah pada ayah".

Serentak dengan itu, aku dongak ke langit seraya berkata, benarlah apa yang NabiMu kata Ya Allah. Sesiapa yang berbuat baik kepada kedua ibu bapanya, maka anak-anak mereka akan berbuat baik balik kepada mereka. Bersama linangan air mata, aku dakap mereka serta aku lafazkan ucapan kesyukuran yang tidak terhingga. Terima kasih Allah. Sesungguhnya, Engkaulah Tuhan sebaik-baik Perencana."

-Tuan-tuan dan Puan-puan, bila memohon ampun dengan ibu bapa, ingatlah kembali kesalahan yang pernah kita lakukan pada mereka. Kita tidak boleh meminta maaf secara umum je pada mereka, tapi kita kena sebut setiap kesalahan khusus yang pernah kita lakukan terhadap mereka. Sekali mereka terasa, dan mereka simpan serta tidak memaafkan kita, nescaya Syurga Allah tak halal buat kita.

Nauzubillahiminzalik.

Karyawan Bisu ~

Jadi bijak sekarang, jom rebut peluang untuk mendapatkan kualiti kesihatan yg lebih baik dengan Shaklee! Untuk sebarang pertanyaan tentang keraguan anda, boleh terus hubungi saya di 012-679 0484.

Nak order Shaklee dan perlukan konsultasi saya? Nak daftar ahli dan nak tahu cara? Jangan malu-malu untuk hubungi saya seperti di bawah. Saya akan bagitahu details smile emoticon

Opsss.. sebelum terlupa, ni ada lagi satu offer Shaklee yang tersangatlah best!
 


Pendaftaran ahli baru (yuran keahlian RM80) dan disertai dengan pembelian apa-apa jenis produk Shaklee, melayakkan anda dapat sebotol Vitalea ini (harga runcit RM88) secara PERCUMA!

 ** Belian 2 botol Vivix anda automatik menjadi ahli Shaklee yang SAH!

Nak amalkan Shaklee boleh dapatkannya daripada saya dengan HARGA ISTIMEWA!
 
Jannatul Fadilah 012-679 084 ♡

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Taman Saujana Damai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Puncak Saujana, TTDI Grove Kajang, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Taman Pelangi SemenyihKajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.

Poslaju / Gdex / pengeposan ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Saya sedang mencari rakan niaga Shaklee di Miri, Sarawak, Sabah dan seluruh Borneo.

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee dan keahlian PERCUMA serta menjana pendapatan dengan Shaklee:

H/P: 012-679 0484 atau
Email: buahatikusayang@gmail.com atau
FB: Jannatul Fadilah atau
Page: Buahatikusayang

Salam kasih sayang

Saturday, August 15, 2015

PENGEDAR SHAKLEE KAJANG: KALSIUM UNTUK SI ANAK KECIL

PENGEDAR SHAKLEE KAJANG: KALSIUM UNTUK SI ANAK KECIL

Teka apa ni?


Ini ialah sebiji Ostematrix iaitu Kalsium Magnesium Shaklee yg bukan sekadar kalsium.


Sebenarnya pil ni untuk Aien, anak sulung saya yang sedang membesar dengan sihat dan cemerlang sekarang. Saya bagi dia ostematrix ni sebagai pelangkap zat kalsium dalam badan dia.

Kenapa saya belah dia jadi 4 bahagian?

Sebab Aien tak pandai nak telan besar2 seketul tu walaupun sebenarnya dia boleh je telan.. masuk dlm mulut, minum air, telan! Dh kena air pil ni akan larut sendiri.. dlm beberapa saat je. Tapi sebab nak memudahkan lagi dia menelan maka ummi pun belah kecik2.. senang sikit prosesnya.

Aien dah ada gigi kekal 1 batang di bahagian bawah. Gigi kekal bahagian atas depan pun nampaknya dah menunjukkan bayang2nya.. Jadi, ummi seboleh2nya nak dia cukup kalsium supaya x mengganggu tumbesaran gigi dan tulang dia pada tahap umur dia sekarang.


Umur Aien 7 tahun pada 11/12/2015 ni.

Keperluan kalsium harian anak2 dengan mudah boleh diperolehi dari pengambilan Ostematrix Shaklee tanpa perlu mengharap pada susu formula yg lebih banyak gula dan lemak trans semata2.. Kelebihan Ostematrix adalah ia kalsium yang mengandungi Magnesium dan vitamin D di dalamnya bagi membantu tubuh memaksimumkan penyerapan kalsium dalam tubuh badan kita. Jadi, tubuh akan dapat kesemua zat kalsium yg diambil. Insha Allah..

Dapatkan Ostematrix untuk keperluan kalsium anda dan anak2 anda hari ini!

Jadi bijak sekarang, jom rebut peluang untuk mendapatkan kualiti kesihatan yg lebih baik dengan Shaklee! Untuk sebarang pertanyaan tentang keraguan anda, boleh terus hubungi saya di 012-679 0484.

Nak order Shaklee dan perlukan konsultasi saya? Nak daftar ahli dan nak tahu cara? Jangan malu-malu untuk hubungi saya seperti di bawah. Saya akan bagitahu details smile emoticon

Opsss.. sebelum terlupa, ni ada lagi offer Shaklee yang tersangatlah best!



Pendaftaran ahli baru (yuran keahlian RM80) dan disertai dengan pembelian apa-apa jenis produk Shaklee, melayakkan anda dapat sebotol Vitalea ini (harga runcit RM88) secara PERCUMA!

 ** Belian 2 botol Vivix anda automatik menjadi ahli Shaklee yang SAH! 

Nak amalkan Shaklee boleh dapatkannya daripada saya dengan HARGA ISTIMEWA!

Jannatul Fadilah 012-679 084 ♡

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Taman Saujana Damai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Puncak Saujana, TTDI Grove Kajang, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Taman Pelangi SemenyihKajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.

Poslaju / Gdex / pengeposan ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Saya sedang mencari rakan niaga Shaklee di Miri, Sarawak, Sabah dan seluruh Borneo.

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee dan keahlian PERCUMA serta menjana pendapatan dengan Shaklee:

H/P: 012-679 0484 atau
Email: buahatikusayang@gmail.com atau
FB: Jannatul Fadilah atau
Page: Buahatikusayang

Salam kasih sayang

Monday, August 10, 2015

PENGEDAR SHAKLEE KAJANG: BUAIAN BEAR

PENGEDAR SHAKLEE KAJANG: BUAIAN BEAR
 
Saya kan ada seorang anak dara yang kreatif dan bijak. Maka apa-apa perkara yang dia buat kadang-kala saya sebagai mak dia pun tak jangka yang dia akan buat. Contohnya macam buaian bear ni..
 
Buaian bear tu apa?
 
Ni lah dia.. layankan aje gambar ni ;)
 
 
 

Closed-up sikit. Pening nak tengok dari sini hehe..

Tengok peralatan dia.. patut pun ummi beli brooch 10 biji, hilang 10 biji. Ummi beli lagi 10, hilang lagi 10. Kat sini rupanya kerongsang tu pergi.. Dengan hanger baju dia.. dengan towel kecik ummi semua lesap dia kerjakan. Termasuk tuala kecik ekslusif dari Shaklee ni. Tuala ni ummi dapat masa free trip 5 star Shaklee 3 hari 2 malam kat Sunway Lagoon sempena National Conference tahun lepas.


 
 
Ni gambar lagi dekat. Senyum aje bear dia :)
 

 
 
Tengok dari sini baru tak pening. Kreatif kan Aien? Ummi layan aje kerenah dia. Asalkan dah main pandai kemas balik. Tapi biasanya dia tak kemas pun sebab nak main lama. Sabarrr je lah... hehe 
 
 
 
Sebenarnya ni bukan bear kot. Kalau tengok betul-betul dia macam anak lembu, comel kiut je tu. Anak lembu ni mainan Aien masa dia kecik-kecik dulu masa umur dia setahun lebih kalau tak silap. Tapi sampai sekarang elok lagi boleh dia buat main dalam umur nak masuk 7 tahun bulan Disember ni. Baguslah sebab kebanyakan mainan dia tak tahan lama maklumlah orang kreatif dan bijak pulak. Anak Shaklee katanya... ;)
 
Ingin mencuba produk Shaklee dan perlukan konsultasi saya? Nak daftar ahli dan nak tahu cara? Jangan malu-malu untuk hubungi saya seperti di bawah. Saya akan bagitahu details smile emoticon

Opsss.. sebelum terlupa, ni ada satu offer Shaklee yang tersangatlah best!
 


Pendaftaran ahli baru (yuran keahlian RM80) dan disertai dengan pembelian apa-apa jenis produk Shaklee, melayakkan anda dapat sebotol Vitalea ini (harga runcit RM88) secara PERCUMA!

 ** Belian 2 botol Vivix anda automatik menjadi ahli Shaklee yang SAH! Rujuk promo BULAN JULAI

Nak amalkan Shaklee boleh dapatkannya daripada saya dengan HARGA ISTIMEWA!
 
Jannatul Fadilah 012-679 084 ♡

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Taman Saujana Damai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Puncak Saujana, TTDI Grove Kajang, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Taman Pelangi SemenyihKajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.

Poslaju / Gdex / pengeposan ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Saya sedang mencari rakan niaga Shaklee di Miri, Sarawak, Sabah dan seluruh Borneo.

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee dan keahlian PERCUMA serta menjana pendapatan dengan Shaklee:

H/P: 012-679 0484 atau
Email: buahatikusayang@gmail.com atau
FB: Jannatul Fadilah atau
Page: Buahatikusayang

Salam kasih sayang

Tuesday, August 4, 2015

PENGEDAR SHAKLEE KAJANG: ANAK VS KERJAYA ~ 9 TIPS IBU BEKERJAYA MENJAGA ANAK

PENGEDAR SHAKLEE KAJANG: ANAK VS KERJAYA ~ 9 TIPS IBU BEKERJAYA MENJAGA ANAK



Kenangan saya ni. Masa bekerja dulu.. last bekerja di luar rumah masa usia Aien 1tahun 10 bulan. Lepas tu saya nekad berhenti kerja sebab tak sanggup tinggalkan dia dengan orang lain. Alhamdulillah sekarang ni anak-anak saya memang 24 jam dengan kami. Syukur nikmat Allah yang tak terhingga.. melihat anak-anak membesar di depan mata adalah satu anugerah yang tak ternilai..



Jom kita tengok tips untuk ibu-ibu yang berkerja menjaga anak:

  ✔TIPS Ibu Bekerjaya 1 
Pertama sekali, jangan rasa bersalah dan jangan cuba untuk melakukan segala-galanya pada satu masa hanya kerana anda tidak mempunyai banyak masa dengan anak anda. Ada cara-cara yang mudah untuk meluangkan masa yang berkualiti dengan anak anda, walaupun anda bekerja sepenuh masa.

✔TIPS Ibu Bekerjaya 2
Tetapkan rutin supaya anak anda tahu bila dia dapat berjumpa anda. Contohnya, pada hari bekerja, pastikan andalah yang mengejutkannya dari tidur, memberinya sarapan, dan jika boleh, membawanya ke pusat penjagaan. Pada waktu petang pula, ambillah dia dari pusat penjagaan dan berbual-buallah tentang aktiviti-aktiviti yang dilakukannya pada hari itu.

✔TIPS Ibu Bekerjaya 3
Apabila anda besama anak anda, tumpukan sepenuh perhatian kepadanya. Maka padamkanlah telefon bimbit, televisyen dan komputer supaya anda bebas bermain dan bermesra dengannya. Ini sangat penting terutamanya jika anda hanya dapat bersamanya pada hari minggu.

✔TIPS Ibu Bekerjaya 4
Jadikan waktu makan waktu yang istimewa. Galakkan anak anda membantu anda memasak atau menyediakan makanan seperti mencuci sayur-sayuran atau beras. Kemudian, duduk bersama sebagai satu keluarga dan gunakan masa itu untuk berbual tentang aktiviti masing-masing pada hari itu. Walaupun jika anak anda masih belum boleh bercakap, dia pasti gembira dapat melihat anda dan makan bersama-sama.

✔TIPS Ibu Bekerjaya 5 
Jika waktu bekerja anda panjang, sekurang-kurangnya cubalah untuk bersama-samanya ketika makan malam, mandi dan waktu tidur.

✔TIPS Ibu Bekerjaya 6
Luangkan hari minggu dengan melakukan aktiviti-aktiviti yang menyeronokkan seperti pergi ke taman permainan, membuat kerja seni bersama-sama, atau pergi berenang.

✔TIPS Ibu Bekerjaya 7
Apabila anda sedang bekerja, cuba elakkan sebarang gangguan. Rancangkan tugas-tugas rumah tangga pada waktu yang tetap setiap hari supaya ia tidak mengambil waktu bekerja anda. Maklumkan waktu bekerja anda kepada rakan-rakan dan ahli keluarga dan mintalah supaya mereka tidak menghubungi anda pada waktu tersebut.

✔ TIPS Ibu Bekerjaya 8
Anda juga perlukan ruang untuk bekerja. Jika anda tidak mempunyai bilik khas sebagai ruang bekerja, anda mungkin boleh mengambil sedikit ruang di ruang tamu, di tepi tangga, dalam bilik tidur, ruang kosong di tepi rumah ataupun stor.

✔TIPS Ibu Bekerjaya 9
Secara idealnya, carilah tempat di mana kerja anda boleh ditinggalkan tanpa anda perlu mengemasnya setiap kali. Jika perlu, simpan bahan-bahan yang anda gunakan untuk bekerja di tempat yang tidak boleh dicapai oleh anak anda seperti di rak yang tinggi atau dalam almari yang berkunci.

✔MOMS extra tips
Jika anak anda merajuk apabila anda pulang pada waktu petang atau pada hari minggu, cubalah bersabar dan jangan salahkan diri anda. Kemungkinan besar dia cuma rindukan anda dan ingin dibelai dan diberi perhatian.

Sumber : babycenter.com.my

Ingin mencuba produk Shaklee dan perlukan konsultasi saya? Nak daftar ahli dan nak tahu cara? Jangan malu-malu untuk hubungi saya seperti di bawah. Saya akan bagitahu details smile emoticon

Opsss.. sebelum terlupa, ni ada lagi satu offer Shaklee yang tersangatlah best!
 


Pendaftaran ahli baru (yuran keahlian RM80) dan disertai dengan pembelian apa-apa jenis produk Shaklee, melayakkan anda dapat sebotol Vitalea ini (harga runcit RM88) secara PERCUMA!

 ** Belian 2 botol Vivix anda automatik menjadi ahli Shaklee yang SAH!
 
Nak amalkan Shaklee boleh dapatkannya daripada saya dengan HARGA ISTIMEWA!
 
Jannatul Fadilah 012-679 084 ♡

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Taman Saujana Damai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Puncak Saujana, TTDI Grove Kajang, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Taman Pelangi SemenyihKajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.

Poslaju / Gdex / pengeposan ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Saya sedang mencari rakan niaga Shaklee di Miri, Sarawak, Sabah dan seluruh Borneo.

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee dan keahlian PERCUMA serta menjana pendapatan dengan Shaklee:

H/P: 012-679 0484 atau
Email: buahatikusayang@gmail.com atau
FB: Jannatul Fadilah atau
Page: Buahatikusayang

Salam kasih sayang

Wednesday, July 29, 2015

PENGEDAR SHAKLEE KAJANG: SET SPECIAL RAYA BAGI YANG PENTINGKAN KESIHATAN!

PENGEDAR SHAKLEE KAJANG: SET SPECIAL RAYA BAGI YANG PENTINGKAN KESIHATAN!

13 Syawal 1436H

Masih dalam mood beraya kan? smile emoticon Raya, raya juga. Kesihatan jangan diabaikan.

Banyak saya dengar kes kawan-kawan yang jatuh sakit (tak sihat) lepas beraya seminggu. Ni baru seminggu beraya. Hari2 yang penuh dengan aktiviti makan, makan dan makan sampai perut pun tak ada peluang nak kosong. Sentiasa terisi dengan pelbagai juadah yang sedap2 dan berlemak kolestrol semua ada! Amboiii.. jangan lepa ye kawan-kawan. Kesihatan jangka panjang kena amik berat juga.
 
Di sini saya nak share set kesihatan khas untuk musim raya ini. Saya namakan SET SPECIAL RAYA!

 
Apa kelebihan set ini?
 
☆ Lecithin - bakar lemak
☆ Alfalfa - angkut keluar lemak yang dah terbakar
☆ Garlic - buang angin (kurangkan senak perut) dan cairkan darah
☆ Herb-Lax - cuci usus
 
Jadi kami ingin membantu anda untuk kekalkan kesihatan pada hari raya ini melalui Set Special Raya dengan harga yang BEST!
 
Raya dengan senang hati!
 
Jadi bijak sekarang, jom rebut peluang untuk mendapatkan kualiti kesihatan yg lebih baik dengan Shaklee! Untuk sebarang pertanyaan tentang keraguan anda, boleh terus hubungi saya di 012-679 0484.
 
Nak order Shaklee dan perlukan konsultasi saya? Nak daftar ahli dan nak tahu cara? Jangan malu-malu untuk hubungi saya seperti di bawah. Saya akan bagitahu details smile emoticon

Offer Julai 2015 ~ Betapa bestnya offer ni! Jom cepat-cepat dapatkannya sekarang!

Opsss.. sebelum terlupa, ni ada lagi satu offer Shaklee yang tersangatlah best!
 


Pendaftaran ahli baru (yuran keahlian RM80) dan disertai dengan pembelian apa-apa jenis produk Shaklee, melayakkan anda dapat sebotol Vitalea ini (harga runcit RM88) secara PERCUMA!

 ** Belian 2 botol Vivix anda automatik menjadi ahli Shaklee yang SAH! Rujuk promo BULAN JULAI

Nak amalkan Shaklee boleh dapatkannya daripada saya dengan HARGA ISTIMEWA!
 
Jannatul Fadilah 012-679 084 ♡

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.

Poslaju / Gdex / pengeposan ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Saya sedang mencari rakan niaga Shaklee di Miri, Sarawak, Sabah dan seluruh Borneo.

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee dan keahlian PERCUMA serta menjana pendapatan dengan Shaklee:

H/P: 012-679 0484 atau
Email: buahatikusayang@gmail.com atau
FB: Jannatul Fadilah atau
Page: Buahatikusayang

Salam kasih sayang

PENGEDAR SHAKLEE KAJANG: "Jika anda rasa suplemen itu MAHAL, cubalah rasa dihidapi PENYAKIT"

PENGEDAR SHAKLEE KAJANG: "Jika anda rasa suplemen itu MAHAL, cubalah rasa dihidapi PENYAKIT"

Mendalam kan maksudnya?

Bukan apa.. sebab memang ramai yang cakap suplemen ni MAHAL berbanding bila dia membeli-belah barang-barang lain yang harganya jauh lebih MAHAL.. mampu tau. Bukan setakat omong kosong!

Namun bila dah SAKIT nanti, harga supplement yang dia kata MAHAL ini akan jadi MURAH pada dia. Ini hanya bila dia telah ditimpa penyakit.

Setuju tak? Anda sendiri ada jawapannya...




Promo VIVIX bulan ini SAHAJA!

✔Beli 6 Percuma 1
✔Beli 2 jimat 5%
 
��Free keahlian shaklee seumur hidup
��Bonus tunai sehingga RM230
��Percuma Vitalea (multivitamin pertama di dunia berusia 100 tahun bernilai rm88!)
��Dan banyak lagi keistimewaan lain sebagai ahli Shaklee!

PM: 012-679 0484♡

Offer Julai 2015 ~ Betapa bestnya offer ni! Jom cepat-cepat dapatkannya sekarang! Tinggal 3 hari je lagi!!!

Opsss.. sebelum terlupa, ni ada lagi satu offer Shaklee yang tersangatlah best!



Pendaftaran ahli baru (yuran keahlian RM80) dan disertai dengan pembelian apa-apa jenis produk Shaklee, melayakkan anda dapat sebotol Vitalea ini (harga runcit RM88) secara PERCUMA!
 
 ** Belian 2 botol Vivix anda automatik menjadi ahli Shaklee yang SAH! Rujuk offer JULAI INI
 
Nak amalkan Shaklee boleh dapatkannya daripada saya dengan HARGA ISTIMEWA!
 
Jannatul Fadilah 012-679 084 ♡

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan. 

Poslaju / Gdex / pengeposan ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.
Saya sedang mencari rakan niaga Shaklee di Miri, Sarawak, Sabah dan seluruh Borneo.

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee dan keahlian PERCUMA serta menjana pendapatan dengan Shaklee:

H/P: 012-679 0484 atau
Email: buahatikusayang@gmail.com atau
FB: Jannatul Fadilah atau
Page: Buahatikusayang

Salam kasih sayang

PENGEDAR SHAKLEE KAJANG: ELAK MENGANTUK MASA MEMANDU, MATA SEGAR DENGAN CINCH ENERGY TEA MIX DAN PERFORMANCE DRINK!

PENGEDAR SHAKLEE KAJANG: ELAK MENGANTUK MASA MEMANDU, MATA SEGAR DENGAN CINCH ENERGY TEA MIX DAN PERFORMANCE DRINK!

Ni cerita balik kampung dan berjalan-jalan raya kat kampung masa hari raya lepas. Kampung saya kat Kuala Pilah, Negeri Sembilan. Tahun ni kami sekeluarga dah plan awal-awal nak duduk home stay kat kampung. Cari rumah dekat dengan kampung arwah ayah, sebab cadangnya nak beraya banyak rumah saudara mara belah mak dengan ayah kat sini. Adik-beradik saya yang seramai sebelas orang dicampur dengan menantu-menantu dan cucu-cucu, maka korang bayangkan je betapa meriahnya kami kalau beraya sekaligus semua ada. Hiks ;p
 
Tahu-tahu je lah bila berjalan-jalan raya nak kena guna banyak tenaga especially driver. Mana nak layan anak-anak yang Alhamdulillah aktif dan lasak lagi kan.. Kalau driver mengantuk atau letih akan terganggulah perjalanan seharian tu, ye tak? ;)

Jadi, sebagai pengamal tegar vitamin Shaklee, saya dan En Billy dah stand by awal-awal vitamin yang kami perlukan untuk menghadapi detik-detik letih dan mengantuk masa berjalan raya dan balik kampung tu. Inilah yang kami sediakan:
 
Cinch Energy Tea Mix (saya suka panggil dia Cinch Tea) dan Performance Drink atau nama glamour dia PD!



Gambar kat atas ni Cinch Tea saya dah letak awal-awal sebelum buahatikusayang aka si suami tercinta, En Billy snap gambar saya tengah bancuh PD tu masuk botol. Sebab tu tengok air dalam botol dah warna air teh O. Pekat dan sedap! Saya cuma guna 1 sachet Cinch Tea je. PD pulak saya masukkan 3-4 sudu besar. Dia rasa oren. Teh O campur limau/oren kan perghhhh rasa dia :) Sila bayangkan dalam tekak anda ye hehe.. Senang bancuh sekaligus dalam botol besar. Boleh minum sepanjang hari, maklumlah berjalan raya seharian dari pagi sampai ke malam..
 
Khasiat Performance Drink boleh baca kat SINI
 
Gambar bawah ni Cinch Energy Tea Mix. Nampak tak dia juga adalah salah satu supplement untuk inch loss tau! So nak kurus pun boleh amalkan Cinch Tea ni.
 
 

Antara khasiat Cinch Energy Tea Mix ialah:

* Penggalak tenaga semulajadi
* Meningkatkan tenaga dan ketahanan badan
* Alternatif terbaik pengganti kopi, soda atau manisan untuk mengekalkan kecergasan tubuh
* Anti-radang
* Anti-mikrob
* Kaya anti-oksidan
* Melindungi jantung
* Mengawal selera makan
* Tanpa gluten, perisa tiruan, pewarna dan pemanis

Patutlah memang mata tak mampu nak pejam lepas minum gabungan Cinch Tea dan PD. Serius saya cakap! Tak percaya korang boleh try sendiri. Meh pm saya untuk order 012-679 0484 :)

Gambar family saya yang turut serta bermalam kat Home Stay di Kg Melang, Kuala Pilah. tak semua yang join. Sebab ada yang dah balik semalam, tak tidur sini.
 

Offer Julai 2015 ~ Betapa bestnya offer ni! Jom cepat-cepat dapatkannya sekarang!

Opsss.. sebelum terlupa, ni ada lagi satu offer Shaklee yang tersangatlah best!



Pendaftaran ahli baru (yuran keahlian RM80) dan disertai dengan pembelian apa-apa jenis produk Shaklee, melayakkan anda dapat sebotol Vitalea ini (harga runcit RM88) secara PERCUMA!

 ** Belian 2 botol Vivix anda automatik menjadi ahli Shaklee yang SAH!

Nak amalkan Shaklee boleh dapatkannya daripada saya dengan HARGA ISTIMEWA!
 
Jannatul Fadilah 012-679 084 ♡

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.


Poslaju / Gdex / pengeposan ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.


Saya sedang mencari rakan niaga Shaklee di Miri, Sarawak, Sabah dan seluruh Borneo.

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee dan keahlian PERCUMA serta menjana pendapatan dengan Shaklee:

H/P: 012-679 0484 atau
Email: buahatikusayang@gmail.com atau
FB: Jannatul Fadilah atau
Page: Buahatikusayang

Salam kasih sayang

Tuesday, July 28, 2015

PENGEDAR SHAKLEE KAJANG: AWET MUDA DAN DETOX DENGAN SHAKLEE

PENGEDAR SHAKLEE KAJANG: AWET MUDA DAN DETOX DENGAN SHAKLEE

Jomlah tido.. dah pukul 1 lebih dah ni.. sblm tu telan vitamin awet muda ni. Detox jugak utk segala yg mkn hari ni. Esok bangun sahur lega perut. 

Nak cantik, nak sihat, nak cergas takleh harapkan makanan harian biasa semata2. Memang kena telan makanan tambahan mcm ni. Nak order shaklee boleh pm terus saya ye. Esok kita set nak cod kat mana2 atau pos je terus sampai depan pintu ;)

012-679 0484♡

Collagen Powder campur air kosong. Untuk kulit yg anjal, muda remaja


Lepas dicampur dengan VIVIX! Untuk kesan awet muda yg cepat. Muda sehingga 25 tahun tau!


Apalagi.. jom minum dan tidur ;)

Offer Julai 2015 ~ Betapa bestnya offer ni! Jom cepat-cepat dapatkannya sekarang!

Opsss.. sebelum terlupa, ni ada lagi satu offer Shaklee yang tersangatlah best!


Pendaftaran ahli baru (yuran keahlian RM80) dan disertai dengan pembelian apa-apa jenis produk Shaklee, melayakkan anda dapat sebotol Vitalea ini (harga runcit RM88) secara PERCUMA!

 ** Belian 2 botol Vivix anda automatik menjadi ahli Shaklee yang SAH!

Nak amalkan Shaklee boleh dapatkannya daripada saya dengan HARGA ISTIMEWA!
Jannatul Fadilah 012-679 084 ♡

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.

Poslaju / Gdex / pengeposan ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Saya sedang mencari rakan niaga Shaklee di Miri, Sarawak, Sabah dan seluruh Borneo.

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee dan keahlian PERCUMA serta menjana pendapatan dengan Shaklee:

H/P: 012-679 0484 atau
Email: buahatikusayang@gmail.com atau
FB: Jannatul Fadilah atau
Page: Buahatikusayang

Salam kasih sayang

Saturday, July 18, 2015

PENGEDAR SHAKLEE KAJANG: FLUSH HABIS SEMUA LEMAK DAN KOTORAN DALAM USUS DI MUSIM PERAYAAN INI

PENGEDAR SHAKLEE KAJANG: FLUSH HABIS SEMUA LEMAK DAN KOTORAN DALAM USUS DI MUSIM PERAYAAN INI.

Baru sampai Semenyih lepas seharian  beraya di kampung En Billy di Gombak terus ke Batang Kali. Letih juga walaupun bukan saya yg drive pergi balik ;) Esok nak balik kg belah mak pulak kat Kuala Pilah. Pagi2 nak keluar.. so mlm ni kena iron baju2 semua. Sebelum tu saya dah siap2 telan Herblax + Lecithin dan tak lupa kalsium magnesium dgn vitamin D pilihan hati saya iaitu Ostematrix! Esok pagi bangun lebih bertenaga :)


Herblax bantu flush habis semua kotoran yg melekat di usus kita sepanjang hari, lebih2 lagi di musim perayaan ni.. semuanya kita nak makan kan?

Nak order shaklee? Saya ada bawa stok  balik kampung. Raya dgn Shaklee BEST!

012-679 0484
♡♡♡

Offer Julai 2015 ~ Betapa bestnya offer ni! Jom cepat-cepat dapatkannya sekarang!

Opsss.. sebelum terlupa, ni ada lagi satu offer Shaklee yang tersangatlah best!


Pendaftaran ahli baru (yuran keahlian RM80) dan disertai dengan pembelian apa-apa jenis produk Shaklee, melayakkan anda dapat sebotol Vitalea ini (harga runcit RM88) secara PERCUMA!

 ** Belian 2 botol Vivix anda automatik menjadi ahli Shaklee yang SAH!

Nak amalkan Shaklee boleh dapatkannya daripada saya dengan HARGA ISTIMEWA!
Jannatul Fadilah 012-679 084 ♡

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.


Poslaju / Gdex / pengeposan ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.


Saya sedang mencari rakan niaga Shaklee di Miri, Sarawak, Sabah dan seluruh Borneo.

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee dan keahlian PERCUMA serta menjana pendapatan dengan Shaklee:

H/P: 012-679 0484 atau
Email: buahatikusayang@gmail.com atau
FB: Jannatul Fadilah atau
Page: Buahatikusayang

Salam kasih sayang

Friday, July 17, 2015

PENGEDAR SHAKLEE KAJANG: SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI!


Gambar family tahun ni tak lengkap sebab Anieq tak reti duduk diam. Untuk hari ni, inilah gambar paling cantik dan paling ok setakat ni. Kalau ada gambar lain satu family kami akan upload lagi :)

Offer Julai 2015 ~ Betapa bestnya offer ni! Jom cepat-cepat dapatkannya sekarang!

Opsss.. sebelum terlupa, ni ada lagi satu offer Shaklee yang tersangatlah best!


Pendaftaran ahli baru (yuran keahlian RM80) dan disertai dengan pembelian apa-apa jenis produk Shaklee, melayakkan anda dapat sebotol Vitalea ini (harga runcit RM88) secara PERCUMA!

 ** Belian 2 botol Vivix anda automatik menjadi ahli Shaklee yang SAH!

Nak amalkan Shaklee boleh dapatkannya daripada saya dengan HARGA ISTIMEWA!
Jannatul Fadilah 012-679 084 ♡

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.

Poslaju / Gdex / pengeposan ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Saya sedang mencari rakan niaga Shaklee di Miri, Sarawak, Sabah dan seluruh Borneo.

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee dan keahlian PERCUMA serta menjana pendapatan dengan Shaklee:

H/P: 012-679 0484 atau
Email: buahatikusayang@gmail.com atau
FB: Jannatul Fadilah atau
Page: Buahatikusayang

Salam kasih sayang

Friday, July 10, 2015

PENGEDAR SHAKLEE KAJANG: LONGAN PING PONG PALING SEDAP DAN MANIS SESI RAMADHAN 2015 HASIL BAJA SUSU IBU :)

PENGEDAR SHAKLEE KAJANG: LONGAN PING PONG PALING SEDAP DAN MANIS SESI RAMADHAN 2015 HASIL BAJA SUSU IBU :)
 
Pokok longan ping pong kami kembali mengganas! Kali ni makin banyak buah dia.. dan Alhamdulillah dah sempat beri jiran dan keluarga merasa bulan puasa ni. Walaupun ciput je kan.. cukuplah dapat merasa ;)
 
Pokok yang rendang, kecik je macam tuan dia ni. Walaupun begitu, mampu membuahkan hasil yang berkualiti! Banyak buah, sebab dia makin matang.. kalau sebelum ni berbuah sikit-sikit namun kali ni rezeki Allah benarkan dia berbuah lebih lebat. En Billy rajin bungkuskan sebab nak jaga dia supaya dapat membesar dengan baik tanpa gangguan anasir-anasir luar yang tak dijangka :) 
 
Pokok ni merimbun ke luar pagar tau. Dia suka orang luar yang tengah berjalan-jalan nampak dia dari luar.
 
 




Alhamdulillah.. buah dia memang besar-besar macam ping pong betul!


 
 
Bandingkan dengan jari saya yg comel itu  ;p
 
 
 

 
 
Mencecah ke lantai buah dia (Lantai = Tanah). Senang Anieq main petik-petik buah bila nak makan ;) Tapi kena tunggu masak dulu!
 



Banyak plastik dah terkoyak sebab serangan tupai dan musang. Tupai memang dijangka.. tapi musang tu baru minggu ni kami perasan dia kerjakan buah-buah ni. Musang pun nak makan longan ping pong ye :) Mana datangnya musang ni?


 
 
Sini pun ada buah. Syiok la.. sambil duduk kat dahan sambil petik buah masuk mulut hehe
 



Walaupun dah dibungkus dengan elok oleh En Billy, namun sebagai haiwan mereka memang tak faham bahasa. Dah rezeki mereka kan.. dapatlah sang musang dan si tupai merasa buah longan yang sedap manis lazat berkhasiat ni :) Sampah memang dia takkan kemas punya. Tinggalkan sisa je. Nanti tuan rumah kemas ye :) Kat tepi tembok macam ni selalunya kerja sang musang. Dia aim buah yang atas tembok je.



 
Kenapa SEDAP sangat longan ping pong ni sampai tupai dan musang pun nak tumpang sama?
 
Kalau korang semua peminat setia dan pembaca tegar blog saya sejak dulu (ceh.. perahsantan haha..!), mesti korang perasan saya ada letak baja yang paling semulajadi dan terbaik kat pokok longan kesayangan saya ni.
 
Dah lupa cerita dia? Atau belum pernah baca? SINI saya kongsikan. Klik ye :)
 
Bukan je anak-anak membesar dengan sihat, pokok longan pun boleh berbuah dengan baik dan menghasilkan produk yang berkualiti bila diberi makanan yang TERBAIK! Segalanya dengan izin ALLAH :)
 
Offer Julai 2015 ~ Betapa bestnya offer ni! Jom cepat-cepat dapatkannya sekarang!

Opsss.. sebelum terlupa, ni ada lagi satu offer Shaklee yang tersangatlah best!

 
Pendaftaran ahli baru (yuran keahlian RM80) dan disertai dengan pembelian apa-apa jenis produk Shaklee, melayakkan anda dapat sebotol Vitalea ini (harga runcit RM88) secara PERCUMA!
 
 ** Belian 2 botol Vivix anda automatik menjadi ahli Shaklee yang SAH! Terdapat dalam offer bulan INI SAHAJA!
 
Nak amalkan Shaklee boleh dapatkannya daripada saya dengan HARGA ISTIMEWA!
 
Jannatul Fadilah 012-679 084 ♡

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Poslaju / Gdex / pengeposan ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Saya sedang mencari rakan niaga Shaklee di Miri, Sarawak, Sabah dan seluruh Borneo.

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee dan keahlian PERCUMA serta menjana pendapatan dengan Shaklee:
H/P: 012-679 0484 atau
Email: buahatikusayang@gmail.com atau
FB: Jannatul Fadilah atau
Page: Buahatikusayang

Salam kasih sayang

Thursday, July 9, 2015

PENGEDAR SHAKLEE KAJANG: ORDER SHAKLEE PERTAMA MASTER AIEN NUR SOPHEA DI KANTAN PERMAI, KAJANG ~ VITALEA FOR CHILDREN!

PENGEDAR SHAKLEE KAJANG: ORDER SHAKLEE PERTAMA MASTER AIEN NUR SOPHEA DI KANTAN PERMAI, KAJANG ~ VITALEA FOR CHILDREN!
 
 
Balik je dari sekolah petang tadi, Aien hulurkan saya kertas ni. Atas ni nama lelaki. Bawah tu semua nama perempuan.
 
 


Dia cakap,

"Ummi, lepas raya kawan-kawan Kak Long nak order tau. Nanti ummi bagi Kak Long bawak VitaLea for Children tu pergi sekolah"

Amboi, pandai anak sulung ummi promote Shaklee kat kawan-kawan sekolah ye :)




Sebenarnya dari sebelum puasa lagi Aien cakap nak jual kat Batrisyia, best friend dia dari sekolah tadika dulu. Tapi ummi cakap nak bagi sampel dulu bagi dia rasa. Pastu baru bagitau mak ayah Batrisyia kalau dia nak beli. Tak boleh main bagi je karang marah mak ayah Batrisyia kat ummi Aien ni nanti.

Rupa-rupanya anakku ini lagi advanced. Takyah bagi sampel, takyah mintak permission mak ayah. Terus amik order, terus nak jual lepas raya nanti! Bagus betul Master Aien. Pantas bertindak! Bila pantas bertindak, barulah peluang boleh digunakan sepenuhnya kan.. :)

Budak-budak ni pun bijak tau. Bulan ni kan offer VitaLea for Children bayar 3 botol dapat 4 botol. Ada 7 nama yang order, ikut promo tu dapatlah 8 botol nanti so diorang dah jimat sebotol tu.. Lagi sebotol nampaknya Aien kena cari sorang lagi atau offer kat mana-mana kawan dia yang nak. Budak-budak pun pandai grab vitamin harga promo! Kalah orang dewasa ;p

Entah apa yang Aien share dengan kawan-kawan dia tu.. dah tentu dia share kebaikan VitaLea ni untuk kanak-kanak macam diorang yang sentiasa lasak, sihat, cergas dan cerdas. Boleh refer SINI kebaikan VitaLea for Children Shaklee yang kaya dengan pelbagai khasiat! 

JOM ORDER UNTUK ANAK-ANAK COMEL ANDA JUGA!

Offer Julai 2015 ~ Betapa bestnya offer ni! Jom cepat-cepat dapatkannya sekarang!
 
Opsss.. sebelum terlupa, ni ada lagi satu offer Shaklee yang tersangatlah best!
 
 
Pendaftaran ahli baru (yuran keahlian RM80) dan disertai dengan pembelian apa-apa jenis produk Shaklee, melayakkan anda dapat sebotol Vitalea ini (harga runcit RM88) secara PERCUMA!
 
 ** Belian 2 botol Vivix anda automatik menjadi ahli Shaklee yang SAH!
 
 
Nak amalkan Shaklee boleh dapatkannya daripada saya dengan HARGA ISTIMEWA!
Jannatul Fadilah 012-679 084 ♡

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Poslaju / Gdex / pengeposan ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.
Saya sedang mencari rakan niaga Shaklee di Miri, Sarawak, Sabah dan seluruh Borneo.

Hubungi saya untuk sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee dan keahlian PERCUMA serta menjana pendapatan dengan Shaklee:

H/P: 012-679 0484 atau
Email: buahatikusayang@gmail.com atau
FB: Jannatul Fadilah atau
Page: Buahatikusayang

Salam kasih sayang
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...