Thursday, October 30, 2014

Bila Janin 6 Minggu Gugur...

Inilah rupanya janin berusia 6 minggu...



23 Sept, 2014 (Selasa) - 5 pagi

Saya tengah asyik meng update kerja-kerja bisnes. Terasa tiba-tiba macam period keluar. Rasa tak sedap hati, terus tengok panty.. sah! Ada kesan 2-3 titis darah segar di situ. Azan subuh, saya tetap solat macam biasa sebab bagi saya, itu hanyalah darah gangguan semasa kehamilan macam masa saya mengandungkan Anieq Sufi dulu.

Dalam hati masih takut-takut kalau darah makin banyak. Tapi syukurlah tak ada setitis pun yang keluar lagi lepas tu. Sampai malam, ada sikit-sikit stain je kat panty liner. Bukan fresh blood. Lega juga tapi suarakan hasrat kat En Billy untuk pergi check kat Hospital esoknya... Kes bleeding masa hamil ni bukan boleh dibuat main-main ye!

24 Sept, 2014 (Rabu) - 8 pagi

Sampai Hospital Kajang, saya dirujuk ke Klinik Pakar O&G. Saya diperiksa di bilik PAC. Prosedur pelik bagi saya bila doktor kata nak check pangkal rahim dan kawasan-kawasan sekitarnya  sebab nak tengok pendarahan dari mana dan apa punca pendarahan. Lepas check, Alhamdulillah.. takde bleeding. Rahim saya dan kawasan yang diperiksa juga sihat dan cantik. Bagi saya ia pelik sebab saya cadangkan kat doktor untuk terus scan je tak perlu seluk-seluk. Pengalaman masa mengandungkan Anieq dulu, Prof Hatta (Pusat Pakar UKM) tak seluk-seluk.. dia terus scan nak tengok keadaan janin kat dalam.

Lepas proses seluk menyeluk dan semuanya disahkan ok, baru saya discan. Keadaan rahim saya yang tebal dan kebelakang sikit memang sukar nak nampak kalau scan dari atas perut. Maka saya cadangkan kat doktor untuk scan dari bawah je. Kat PAC tu takde scanner untuk scan bawah. Jadi saya diarahkan pergi ke Klinik Pakar pulak. Kat situ baru saya lega sebab scan dan nampak janin 6 minggu itu bersama denyut jantungnya..... :)




Balik terus saya update status kat FB. Sebab happy kan.. barulah yakin nak kongsi dengan kawan-kawan semua :) Banyak komen yang baik-baik je daripada kawan-kawan FB saya yang sememangnya baik hati. Masing-masing tumpang gembira bila dengar berita saya pregnant lagi! :)




24 Sept, 2014 (Rabu) - 4 petang

Saya baring dengan Anieq sambil tepuk-tepuk dia tidur. Keadaan saya masa tu tak tenang sangat sebab terasa macam ada nak bleeding lagi. Bila saya bangun je terasa ketul-ketul darah keluar.. macam period yang heavy hari pertama - kedua. So terus pergi toilet tengok. Betul, darah berketul-ketul yang keluar tapi tak banyak. Ada 2-3 ketul juga tapi kecik-kecik. Saya dah rasa tak best. Sebab tadi bleeding sikit je dan scan siap nampak heartbeat 'dia'.. sekarang jadi lain pulak... perasaan saya dah gundah gulana... dalam hati mohon doa Allah panjangkan hayat 'dia' dalam rahim saya...


24 Sept, 2014 (Rabu) - 10.30 malam

Saya nak siap-siap tidur tapi masa buang air kecil tetap ada bleeding dan kali ni lagi hebat! Siap keluar dengan sarung-sarung putih dia... saya betul-betul sedih dalam toilet sorang-sorang dan rasa memang dah tak ada rezeki baby kali ni... keluar toilet saya bagitau En Billy, kena pergi balik Hospital sebab makin banyak bleeding ketul-ketul. Kami berusaha mengambil semua ketul-ketul darah dan sarung dari dalam mangkuk tandas.. boleh tunjukkan kat doktor esok.





25 Sept, 2014 (Khamis) - 8 pagi (1 Zulhijjah)

Di Hospital Kajang untuk hari kedua. Prosedur yang sama, cuma kalini saya kena tunggu lama sikit sebab mungkin tak ramai staf di klinik. So saya dibawa balik ke bilik PAC untuk check pintu rahim saya. Memang staf kat sini takkan scan dulu. Itu kesimpulan yang saya boleh buat. Saya tunjukkan bekas kaca berisi ketul-ketul darah dan saya anggap sarung tu. Mereka pun tak yakin itu adalah janin saya yang gugur.

Ada 2 orang doktor muda yang merawat saya. Bila salah seorang bukak je muncung itik tu terasa lah keluar cecair hangat dan saya dengar doktor muda ni bercakap-cakap sesame mereka... 

"Ya Allah.. Nampak dah PLC"

PLC = janin mengikut fahaman saya yang dijelaskan oleh doktor-doktor ni. Tarik perlahan-lahan..dan akhirnya berjaya dikeluarkan! Semudah itu saya diuji. Tak merasa sakit perut guling-guling macam orang keguguran yg lain..tak ada. Cuma sakit macam senggugut ringan biasa masa period sebab saya sendiri tak senggugut pun.. Mudah sangat!

Aku redha dengan ketentuan-Mu Ya Allah..

Kami bawak balik PLC kami.. walaupun separuh pihak hospital nak juga ambil buat ujikaji. Nak kaji macam mana saya boleh keguguran... Saya kata, tak perlulah doktor. Saya tahu saya lasak sebab tu saya gugur. Dengan Anieq yang juga lasak, jadi faktor lebih kepada itu. Balik rumah, babah uruskan segalanya dari awal sampai akhir...


















Kami sempurnakan elok-elok sebab saya nampak sendiri jantungnya berdegup menandakan 'dia' pernah hidup dalam rahim saya... sebagai bayi comel saya...secomel Kaklong Aien dan Abangah Anieq.. Walaupun doktor kata 'dia' takde apa-apa...
 
Dan bermulalah episod berpantang 30 hari saya yang telah pun masuk hari ke 35 hari ini. Semestinya saya memilih berpantang dengan vitamin-vitamin kesukaan saya ni. Tak banyak beza dengan Set Berpantang biasa. Cuma saya WAJIBKAN ESP sebab ESP ni menjaga sel-sel supaya terbentuk dengan baik. Bila keguguran kita perlukan Protin yang cukup supaya sel-sel rahim cepat pulih seperti sediakala. (BULAN NI PROMO ESP YE! BELI 6 DAPAT FREE 1!!!)
 
Alhamdulillah segalanya berjalan dengan baik sekali malah saya sihat dan cergas sepanjang tempoh berpantang. Semua kawan tak sedar pun saya sedang dalam pantang sebab saya tetap aktif menghadiri majlis ilmu anjuran Shaklee.



Bukan buat apapun kan.. duduk dan dengar. Tak jadi masalah. Asalkan saya tetap menjaga keadaan diri saya masa dalam pantang itu dah cukup :) Anak-anak Rafhanah pun mesti korang semua tak perasan kan ummi ni keguguran. Sebab tak macam orang gugur pun :p




Buat semua kawan dan pembaca blog saya, diharap korang semua dah tahu keadaan saya yang sebenarnya.. bukan mudah nak terus bercerita tentang kehilangan yang mengejutkan walaupun 'dia' hanya janin yang tiada sifat, tapi naluri seorang ibu tetap terasa kehilangan anak yang dikasihi.. sambil menaip, sambil air mata tak henti-henti mengalir... ini kandungan saya yang keempat dan kehilangan kedua saya selepas kandungan pertama saya molar tahun 2007 sebelum dapat Aien. Saya yakin dengan ketentuan Allah dan berdoa dengan sangat yakin bahawa DIA akan menggantikannya dengan yang lebih baik lepas ni...
 
~ AMIN ~
~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nak order Shaklee dan perlukan konsultasi saya? Nak daftar ahli dan dapat side income dengan Shaklee? Jangan malu-malu untuk hubungi saya seperti di bawah. Saya akan bagitahu details :)

Pm FB: Jannatul Fadilah
Call / sms / whatsapp 012-679 0484

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
 * Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu. 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Salam kasih sayang

TESTIMONI SAYA: LEPAS MENYUSU BOLEH PAM 2 BOTOL PENUH LAGI!




 ESP SEBAGAI MILK BOOSTER TERBAIK SAYA
  =====================================
Syukur Ya Allah.. Kau permudahkan urusan penyusuanku untuk buahatikusayang ini. Alhamdulillah, tidak pernah ada sebarang masalah penyusuan yang saya alami sepanjang penyusuan Anieq. Susu sentiasa penuh, tersedia untuk memenuhi keperluan Anieq. Bila-bila masa dia merengek nak susu memang cukup malah TERLEBIH-LEBIH CUKUP susu untuk dia. Teringat sejak hari kedua bersalin, susu membengkak & penuh lepas minum ESP. MAGIC! LEPAS MINUM ESP TERUS BENGKAK SUSU! Betulkah?? Betul. Dengan TIPS EXCLUSIVE yg biasa saya kongsikan dengan semua customer Set Bersalin & Penyusuan Shaklee saya, sememangnya ia tak mustahil!

Lepas menyusukan dia ada lebihan susu lagi yg tinggal. Kenalah ummi pam sampai kosong. Nak bagi susu baru cepat terhasil balik dlm breast. Tak mustahil untuk maintain penghasilan susu badan jika kita amalkan secara konsisten vitamin2 Shaklee ni di samping konsep penyusuan yg betul iaitu Demand & Supply. Macam pengalaman saya ni.

Alhamdulillah.. setiap kali pam mesti penuh 2 botol medela tu walaupun Anieq lepas menyusu tau! Sampai penuhlah deep freezer tu... Susu Anieq masih banyak yg tak berusik sebab Anieq 24hrs direct feed . DIRECT FEEDING 24HRS, MALAHAN SUSU BANYAK! Apa rahsia saya?
============================================
DAPATKAN TIPS EXCLUSIVE KHAS UNTUK ANDA!
  ============================================

  JIKA ANDA ADA MASALAH:
 ========================
# Susu tak cukup?...
# Susu cair?
# Susu kering?
# Tidak bertenaga selepas bersalin?
# Strech Mark?
# Kulit kendur?

SAYA JAMIN ESP SHAKLEE PASTI MEMBANTU:
======================================
# Meningkatkan penghasilan susu ibu lebih cepat dan banyak
# Menghasilkan susu yang lebih pekat dan berkrim, bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
# Memberi tenaga berpanjangan, menjadikan badan semakin cergas dan kurang letih.
# Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan
# Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
# Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur
# Mengurang dan memulihkan ‘stretch mark’
# Menyokong kesihatan imunisasi badan, mengawal paras kolesterol dan menyokong kesihatan jantung serta prostat



  TESTIMONI-TESTIMONI LAIN:
======================================
“Sejak amik ESP..sy realize susu bertambah pekat..cantik je bile tgk..dl agak cair kit especially bile sy kurang mkn nasi sbb antara milkbooster sy adalah nasi..bile kurang susu agak cair..jd sy kena mkn nasi 3kali sehari..now klu sy mkn nasi 2kali sehari pun susu still pekat..ESP membantu sy memekatkan susu...suke..suke..suke..”
-LIZA HAMID-

“Penangan ESP, Kisahnya ESP sabtu aritu, tunggu closing baru beli. Isnin mmg pasan susu dropped sket. Smlm beli ESP, mlm td start minum balik, pg td baju lencun dgn susu. Pam kt opis dpt 15oz sekali pam. Hah amik ko. Hehe.alhamdulillah”
-NORUL HASLIZAN HARUN-

"Salam akak..skrg susu saya dh ada peningkatan..alhamdulillah.thanks ye
tapi x leh nk post lg, nk bg byk dulu..hehe.. nmpak perubhn byk, bby nmpak kenyang ...
kalau dulu kerap bgun mlm df, skrg x dh...so,bole la pump buat stock.
ya la dulu kais pg,mkn pg, kais ptg, mkn ptg, skrg dh ada stock walaupun br 6 botol X 4 0z. alhamdulillah. br skrg dpt..nnt dh byk stock,saya post bg akak"
-NUR AININA


-~~~~~~~~~~~


Nak order Shaklee dan perlukan konsultasi saya? Nak daftar ahli dan dapat side income dengan Shaklee? Jangan malu-malu untuk hubungi saya seperti di bawah. Saya akan bagitahu details :)

Pm FB: Jannatul Fadilah
Call / sms / whatsapp 012-679 0484

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
 
 
 * Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu. 
 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Salam kasih sayang

Friday, October 24, 2014

NAK UBAH HIDUP DENGAN BONUS BULANAN SHAKLEE???

ANDA RISAU:
========================================
# Belanja bulanan tak cukup
# Dah graduate tapi masih tak dapat kerja
# Dah dapat kerja tapi gaji cukup makan
# Kawan-kawan dah dapat kerja best-best tapi ANDA kerja biasa-biasa je
# Bakal suami/isteri bising bila nak kawin…
 
 


JOM SERTAI KAMI:
========================================
# Peluang menjana EXTRA INCOME sehingga 6 angka!
# Tak perlu datang meeting waktu malam setiap minggu. Bimbingan secara online dan On The Go
# Peluang memilih sendiri KERETA IDAMAN anda!
# Peluang BERCUTI di dalam dan luar negara/Umrah KELAS 5 BINTANG!
# Bisnes secara ONLINE (marketing, order, delivery) – jimat kos petrol , tol dan lain-lain!
# Bisnes dengan PRODUK BERKUALITI, MESRA ALAM, SELAMAT DAN BERKESAN!
# Syarikat yang KEKAL bertahan sejak hampir 60 tahun!
# Repeat order yang mudah, PERMINTAAN selalu ada.
# USAHA LEBIH, DAPAT LEBIH!
# Dibimbing oleh mentor-mentor hebat secara offline dan online (WHATSAPP, TELEGRAM, FACEBOOK, WEBINAR)

JOM HADIR KE BOM (Business Opportunity Meeting) secara PERCUMA!!!
========================================
Tempat: MPWS Training Centre, Bandar Baru Bangi
Waktu: Ahad 26/10/14
Masa: 9 pagi – 12 tengahari

=======================================
TEMPAT TERHAD!!!
TEMPAH SEKARANG!!!
SILA HUBUNGI/SMS/WHATSAPP NAMA ANDA KE 012-679 0484
~~~~~~~~~~~

Nak order Shaklee dan perlukan konsultasi saya? Nak daftar ahli dan dapat side income dengan Shaklee? Jangan malu-malu untuk hubungi saya seperti di bawah. Saya akan bagitahu details :)

Pm FB: Jannatul Fadilah
Call / sms / whatsapp 012-679 0484

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
 * Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu. 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Salam kasih sayang

Wednesday, October 22, 2014

Resipi Puding Roti Kukus Simple dan Senang :)

Semalam pagi-pagi lagi En.Billy cakap nak abiskan roti yang beli minggu lepas. Biasanya hujung minggu memang roti kat rumah kami kurang mendapat sambutan. Sebab selalunya sarapan mesti beli roti canai atau nasi lemak kat luar. Jadi niatnya nak abiskan je harini sebab nanti dah rosak langsung tak boleh guna.

Tapi malam semalamnya ada lagi balance nasi separuh periuk sebab ummi budak-budak ni rajin pulak masak mi sanggul kuah sos tiram untuk dinner. So cadangnya pagi breakfast nasi goreng, roti tu ummi nak buat puding roti. Alang-alang dah lama tak buat. Umur Anieq rasanya lah. Lama tu ;)

Bila dah buat suka lah kan nak tayang kat FB. Saja share gambar dan cerita. Tup tup ada pulak yang minat nak tahu resipi hehe. Sempatlah saya PM sorang-sorang kat FB messenger tadi.

Bagi yang nak tau resipi dia, saya nak share kat bawah ni.

Resipi Puding Roti Kukus Simple dan Senang :)

Bahan-bahan:
* Roti 5-7 keping
* Telur 2 bj
* Gula 3-4 sudu  besar -- lebihkan kalau nk manis
* esen vanila 1 sudu kecik
* susu cair 1 tin /susu fresh/5-6 sudu susu tepung dibancuh jadikan 1 tin susu cair.

Cara:
* Potong roti kecil2. Susun dlm loyang.
* Pukul telur + gula + esen vanila sampai rata. Masukkan susu. Gaul rata.
* Tuang campuran atas roti
* hiaskan dgn kismis/choc chip/choc rice.

Kukus 30 minit /sampai masak

Sejukkan. Simpan dlm peti sejuk baru potong dan makan.

Roti tu sapukan mentega depan belakang bagi rasa sedap lagi sebelum dikukus.

Boleh bakar kalau tak nak kukus.

Sekian :)


**************************
 
Terbaik!!! Sambil melayan order customer, sambil siapkan puding roti kukus ni. Siap je, sejukkan kejap pastu terus si pengamal Meal Shakes ni terkam dulu! Kejap je abis licin Anieq makan. Sedap la tu! Siap bertambah lagi tau!




Meal Shakes ni Anieq makan sebagai multivitamin tambahan dlm diet harian dia. Kan dia dah tak menyusu ummi lagi. Pastu susu formula jarang-jarang dia minum. Nasib baik makan semangat!

Balik dari COD vitamin Shaklee kat Bangi, puding yang pertama tadi ada lagi sikit kita kasi abis.. So buat yang kedua pulak.
 
Sama simple dia cuma saya amik idea member lama bff Farah Fadhlina -- KLIK link untuk ke BLOG beliau ;) Dia suruh letak coklat chip tapi kata simple kan.. so letak je apa yang ada. Saya letak chocholate rice ni je. Kaler-kaler cantik :)




Ni dia dah siap! kejap sangat buat dia, senang sangat bah... ;) Eh.. apesal jadi kaler coklat tu? Hangit ke?? Taklah.. masa tengah kukus tadi saya tabur je VICO atas dia. Tak sempat nak amik gambar hehe


Cantik warna warni dan rasa pun sedap :)




Aien pulak potong sebab Anieq dah tidur. Malam-malam jugak dia makan :)

BEST tau, semua mak-mak kena cuba. Daripada biarkan roti terbuang membazir, so manfaatkan dengan sedikit kerajinan kita untuk buat puding so anak-anak dengan bapak anak dan kita pun boleh makan. Perut kenyang, hati senang :)
 

~~~~~~~~~~~

Nak order Shaklee dan perlukan konsultasi saya? Nak daftar ahli dan dapat side income dengan Shaklee? Jangan malu-malu untuk hubungi saya seperti di bawah. Saya akan bagitahu details :)

Pm FB: Jannatul Fadilah
Call / sms / whatsapp 012-679 0484

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
 * Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu. 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Salam kasih sayang

Tuesday, October 21, 2014

Alkisah Sebiji Burger...

Bestnya kan burger :)



Paling saya suka Big Mac McDonalds... tapi dulu la.. sekarang dah bertahun-tahun tak makan sebab burger McDonalds tak berkualiti. Ops! bukan saya yang kata tapi ada buktinya. Ok, kita lupakan kisah burger Big Mac kesukaan saya pada suatu masa dulu. Sekarang ni saya nak kongsikan kisah burger jugak. Best cerita ni... jom kita baca!

Saya amik cerita ni kat whatsapp rasanya kalau tak silap.

***************************

Malam itu, Kak Fidah bertengkar dengan emaknya lalu melarikan diri dari rumah. Semasa dalam perjalanan, Kak Fidah teringat bahawa dompetnya tertinggal dan dia tiada sebarang duit bersamanya.

Tiada syiling pun untuk menelefon rumah bagi meminta pertolongan.

Pada masa yang sama, perutnya berbunyi kelaparan. Kak Fidah tiba di satu gerai burger Ramli, yang baunya mengancam, kelaparannya bertambah.

Kak Fidah harapkan dapat satu burger ayam, tapi dia tiada duit.

Penjual burger yang sedar dengan kehadiran Kak Fidah melihat dia sedang mengigil ketakutan lalu bertanya…

“Adik dah makan belum? Kalau nak, ambil burger ayam ini untuk makan dulu,” kata penjual burger itu.

“Tapi saya tiada duit pakcik,” kata Kak Fidah dengan sipu-sipu.

“Tak apa, pakcik belanja. Mai, duduk sini makan,” kata penjual burger itu sambil membuat satu Milo panas untuk Kak Fidah.

Beberapa minit kemudian, Kak Fidah mengalirkan air mata...“Mengapa sayang?” tanya penjual burger.

“Tiada apa. Cuma terharu dengan hati baik pakcik,” kata Kak Fidah sambil mengelapkan air matanya.

“Orang asing macam pakcik boleh bagi burger kepada Fidah, tapi mak saya, lepas bertengkar dengan saya, dia halau saya keluar rumah. Kejam betul mak saya!” tambah Kak Fidah lagi. Mendengar kata-kata Kak Fidah, penjual burger mengeluh.

“Adik, mengapa adik fikir begitu? Renungkan semula. Pakcik hanya beri adik satu burger, adik dah rasa terharu dan terhutang. Ibu adik membesarkan adik sejak kecil, mengapa adik tak pula rasa syukur malah bertengkar dengan ibu adik?” kata penjual burger itu.

Kak Fidah amat terkejut dengan jawapan itu, dan selepas berterima kasih dengan pakcik burger, dia terus berjalan menuju ke rumahnya.

Dalam perjalanan Kak Fidah asyik terfikir...

“Mengapa selama ini saya tidak terfikir perkara itu? Satu burger daripada seorang yang asing boleh membuat saya rasa terhutang, tapi mak saya yang membesarkan saya sejak kecil dan saya tidak berasa sedemikian, walaupun sikit.”

Kak Fidah memikirkan apa yang perlu dikatakan kepada emaknya apabila dia tiba di rumah.. “Maafkan saya mak. Semua salah Fidah… maafkan saya mak.”

Sejurus tiba di rumah, Kak Fidah melihat wajah maknya yang penuh kebimbangan bertukar menjadi lega melihat kepulangannya setelah puas mencari.

“Fidah masuk. Mungkin dah lapar. Mak dah masak, jom makan,” kata maknya.
  Fidah terus menangis sambil menyembamkan muka di tangan maknya.

************************

Wahai anakku,

Di dalam kehidupan ini, engkau lebih mudah menghargai perkara-perkara kecil yang dilakukan sahabat-sahabat sekeliling kamu, tapi untuk ahli keluarga terdekat kamu, kamu sering merasakan apa yang dikorbankan mereka adalah normal dan patut dilakukan tanpa sebarang penghargaan.

Kasih sayang dan keprihatinan keluarga terdekat kepada kamu adalah perkara paling berharga kurniaan Allah untuk kamu sejak dilahirkan, terutamanya kasih sayang daripada kedua-dua orang tuamu.

Orang tuamu tidak pernah mengharap kamu membayar kembali kos membesarkan kamu...tapi pernahkah kamu mengerti untuk menghargai dan bersyukur dengan pengorbanan tanpa syarat kedua-dua orang tuamu?

Senyum...
  - Ust Dato' Tuan Ibrahim Tuan Man -

JANGAN LUPA OFFER ESP BULAN NI! BOLEH KONGSI BELI DENGAN ADIK-BERADIK, KAWAN-KAWAN, JIRAN-JIRAN DAN NAK SIMPAN STOK SENDIRI BOLEH TAHAN SAMPAI 6 - 7 BULAN PENGGUNAAN TAU! SANGAT JIMAT DAN BERBALOI-BALOI! 
~~~~~~~~~~~

Nak order Shaklee dan perlukan konsultasi saya? Nak daftar ahli dan dapat side income dengan Shaklee? Jangan malu-malu untuk hubungi saya seperti di bawah. Saya akan bagitahu details :)
Pm FB: Jannatul Fadilah
Call / sms / whatsapp 012-679 0484

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
 * Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu. 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Salam kasih sayang

Sunday, October 19, 2014

Pengisian Hari Minggu Dengan Blog Walking

Pengisian Hari Minggu Dengan Blog Walking - Alhamdulillah link blog di bawah ni adalah mereka yg telah menyahut cabaran 40 hari blog anjuran group Shaklee Rafhanah. Mereka semua berjaya melengkapkan 3 entry dlm sehari. Jemput ke blog mereka utk bertukar2 idea dan perkongsian dari hati tentang kehebatan vitamin2 shaklee dan juga cerita personal mereka.

1. Az - http://keluargakuceria.blogspot.com
2. Fa - http://finurzcreations.blogspot.com
3. Yati - www.dyatie.com
4. Farah Fadhlina - http://fadhlinamydandelion.blogspot.com
5. Shina - mommyshina.blogspot.com
6. Linda - www.lindosh.com
7. Nira - http://naurahealthycare.blogspot.com
8. Mil www.mamanurins.blogspot.com
9. Syima - http://mamanaksoleh.blogspot.com
10. Zah - http://mamaputerialeiya.blogspot.com
11. Kak mas -www.masriahusonai.com
12. Norin- agieagusto.com
13. Azimah - www.azimahosman.blogspot.com
14. Wani - http://wanizsimpleshop.blogspot.com
15. Nadia bangundaritidoq.blogspot.com
16. Lerma - www.lermarazali.com
17. Azah - www.bahagiamilikku.blogspot.com
18. Alia - aliaiberahim.blogspot.com
19. Adrina - adrinavitamin.blogspot.com
20. Izwani - www.izwanimahmud.com
21. Erna - http://ummierna.blogspot.com


Law Of Attraction diguna pakai kat sini sebab sebelum memulakan cabaran, saya nekad nak ada sekurang-kurangnya 20 orang yang akan sahut cabaran ini. Alhamdulillah berhasil :)
Anda nak jadi sebahagian daripada keluarga Rafhanah?


~~~~~~~~~~~ HUBUNGI SAYA ~~~~~~~~~~~~~
Call / sms / whatsapp 012-679 0484

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
 * Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu. 

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.

Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Salam kasih sayang

Wednesday, October 15, 2014

SHAKLEE BISNES KEDAI RUNCIT?

Bisnes pilihan saya ialah SHAKLEE. Pilihan anda?
 
Sumber: Majalah Wanita, Jun 2014

MLM sering dikaitkan dengan meeting larut malam kerana diskusi yang tak pernah habis. Bagi mereka yang baru mengenali dunia ini pasti seronok kerana cabang di dalamnya sangat banyak.

Melalui salah satu buku penulisan tuan Razzi Armansur bertajuk Sistem MLM sendiri ada menghuraikan dalam bisnes MLM ada beberapa fasa yang perlu kita ketahui supaya tahu tindakan yang perlu diambil.

Saya tak nafikan bahawa bangsa Cina sangat ramai dalam dunia perniagaan tidak kurang dalam MLM. Mungkin kerana mereka dibesarkan dengan suasana berniaga sejak dari kecil lagi. Namun bagi bangsa Melayu jujurnya banyak perkara yang perlu kita belajar dan dalami terutama jika anda dibesarkan dalam dunia makan gaji.

Beberapa perkara ASAS untuk BERJAYA dalam bisnes MLM:

1) kenali produk dan cintai produk- bukan jual tanpa ilmu kerana tanpa ilmu kita sebenarnya tidak berlaku adil pada customer kita kerana kita hanya mementingkan duit semata-mata. Bisnes yang cerita pasal duit takkan kekal lama.



Sumber: http://buahatikusayang.blogspot.com


2) kenali sistem perniagaan - untuk berkembang perlu tahu syarat dan keperluan dalam waktu yang sama kita terus mengembangkan sayap bisnes kita.

3) menjaga kredibiliti dan intergriti diri-  elakkan merosakkan bisnes dengan membeli pangkat dan merosakkan harga produk dengan menjual lebih rendah dari harga pasaran. 




4) Usaha dengan sabra dan jangan mengharap untuk terus naik dengan cepat. Hakikatnya bisnes yang naik dengan cepat akan jatuh dengan cepat juga. [Ini diterangkan dalam buku Tuan Razzi Armansur sendiri]

5) Terus menuntut ilmu dengan upline, sideline, downline dan pelbagaikan bahan bacaan untuk proses otak yang sihat.




Ramai orang serik nak join bisnes MLM disebabkan ada segelintir leader yang mengajar ahli kumpulannya membeli stok yang banyak  untuk kenaikan pangkat yang cepat dan akhirnya lambakan produk ini mengakibatkan kerugian yang sangat besar. Lebih teruk ada mereka yang menabur pasir dalam periuk orang lain dengan menjual lebih rendah dari harga pasaran kerana stok yang banyak.

Sebenarnya tanpa mereka sedar mereka telah menganiaya orang lain... namun ALLAH Maha Melihat dan Dia Maha Adil. Selagi kita jaga ALLAH, ALLAH akan jaga kita.

MLM itu sebenarnya indah.... we teach some to teach others and they will teach others  to teach others.

credit

~~~~~~~~~~~ HUBUNGI UNTUK ORDER ~~~~~~~~~~~~~

Call / sms / whatsapp 012-679 0484

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
 * Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu. 

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.

Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Salam kasih sayang

Tuesday, October 14, 2014

Anak Dara dan Anak Teruna Saya :)

Bila tengok gambar-gambar kat bawah ni ada yang tak tahu bahawasanya saya mempunyai sepasang anak! ;)

Ye. Saya tak pernah merahsiakannya.. malah korang semua pun tahu kan anak-anak saya namanya Aien Nur Sophea, 6 tahun bulan Disember ni dan Anieq Sufi bin Fadzlishah, 3 tahun bulan depan :)


Anak-anak saya yang comel, sihat dan sempurna.. Alhamdulillah...


Saya bukan nak ajar Anieq pakai pakaian perempuan tau tapi dia yang pakai tudung tu.

Kisahnya malam tadi Aien nampak tudung saya tu cantik. Macam pengantin dia kata sebab tudung tu 2 layer, satu layer kat luar kain chiffon. Chiffon kan lembut, cantik. Perempuan kan suka cantik-cantik ni :) Aien sibuk cakap cantik, Anieq pulak dengar dia pun sibuk nak pakai tudung cantik!

Lepas pakai tudung tu diorang main yoyo car keliling rumah. Ummi diorang tengok seronok pulak budak-budak ni main pakai-pakai tudung. Lepastu saya ajakla diorang bergambar. Saja-saja ye bukan apapun.. sebab tengok comel pulak Anieq bertudung hehe ;)

Pakai tudung untuk sesi bergambar je ni. Lepas tu terus bukak. Dan ummi tetap ingatkan Anieq bahawa tudung ni GIRL je boleh pakai ye, boy tak boleh. Anieq BOY ok?!

Anieq biasalah.. dia mengangguk aje ;)

~~~~~~~~~~~

Nak order Shaklee dan perlukan konsultasi saya? Nak daftar ahli dan dapat side income dengan Shaklee? Jangan malu-malu untuk hubungi saya seperti di bawah. Saya akan bagitahu details :)

Pm FB: Jannatul Fadilah
Call / sms / whatsapp 012-679 0484

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!

 * Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu. 

COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.

Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Salam kasih sayang

Monday, October 13, 2014

PROTIN YANG UNIK PILIHAN MEREKA, DIA DAN SAYA!

Masa saya dengan En Billy berpeluang melawat Shaklee Head Quarters kat US bulan Ogos 2014 lepas, kami sempat diberitahu oleh pihak Shaklee US bahawa jualan Shaklee terlaris iaitu produk yang paling HOT sekali kat Malaysia ialah ESP!!! 

Siapa yang belum pernah tengok botol ESP? Inilah rupanya :) Bulan ni ada offer beli 6 PERCUMA 1 ya!
Dalam berpuluh-puluh produk hebat Shaklee, kenapa ESP yang menjadi pilihan hati anda semua?
Dah tentulah kelebihan dan fungsi yang ada dalam ESP itu sendiri :)

Antara sebab yang paling BEST:

 * ESP Soy Protein Isolate Powder Shaklee (ESP) ialah protein yg mengandungi hanya kacang soya non-GMO (tidak diubahsuai secara genetik) dan diproses di bawah suhu rendah. Ia telah diiktiraf di seluruh dunia dengan menjalankan kajian klinikal yang paling banyak ke atas produk ini.

* Setiap 1kg ESP berasal dari 30kg kacang soya dan ia adalah booster tenaga segera yang boleh bertahan selama berjam-jam.
* Mengandungi 22 jenis asid amino dan ia adalah satu-satunya produk di pasaran yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia. Bila keperluan ini mencukupi, kita mempunyai sel tisu yang sihat dan dapat menyerap semua vitamin dengan baik sekali.


* Ia sesuai untuk semua peringkat umur – tua atau muda.

* Protein kacang soya adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari susu.

* Ia juga rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan manusia.

Baca sini RISIKO KEKURANGAN PROTEIN!


Kelebihan ESP Shaklee yang utama:

* Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan ESP Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.



* Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

* Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat. Jangan ingat ESP untuk wanita je ye!



* Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka dan menghilangkan parut.

* Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

* Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles dan lain-lain.


* Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya.

Selain itu, fungsinya sebagai milk booster terbaik untuk saya dan ibu-ibu menyusu yg lain! Tengoklah banyaknya stok susu Anieq sejak hari ke-5 saya pantang masa tahun 2011 dulu. Sangat pekat, lemak berkrim & menyelerakan...! Susu yang over supply dan dah expired terpaksa direcycle untuk mengelakkan pembaziran. Cerita lanjut kat SINI :)


Baca selanjutnya ESP sebagai milk booster DI SINI

Sebab tulah ESP ni HOT SELLER sangat! Siapa yg masih intai-intai nak cuba, mehla cuba. Tak rugi punya dan mesti puas hati! :)

JANGAN LUPA OFFER ESP BULAN NI! BOLEH KONGSI BELI DENGAN ADIK-BERADIK, KAWAN-KAWAN, JIRAN-JIRAN DAN NAK SIMPAN STOK SENDIRI BOLEH TAHAN SAMPAI 6 - 7 BULAN PENGGUNAAN TAU! SANGAT JIMAT DAN BERBALOI-BALOI! 
~~~~~~~~~~~

Nak order Shaklee dan perlukan konsultasi saya? Nak daftar ahli dan dapat side income dengan Shaklee? Jangan malu-malu untuk hubungi saya seperti di bawah. Saya akan bagitahu details :)

Pm FB: Jannatul Fadilah
Call / sms / whatsapp 012-679 0484

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
 * Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu. 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Salam kasih sayang

Saturday, October 11, 2014

Lawatan Sambil Membeli Belah Di HQ Shaklee

Sebenarnya dah lama nak pegi HQ ni. Lepas dia berpindah dari Subang Jaya ke Bandar Sunway, inilah kali pertama saya menjejakkan kaki kat sini. Sesekali amik angin jalan-jalan tengok ofis baru syok juga. Saya pergi masa hari Jumaat, so tak berapa ramai orang. Lagipun masa ni baru jugak Shaklee berpindah ofis. Ni gambar dah lama tau, seminggu lepas Shaklee pindah ofis :)
 
Seronok tengok ofis yang makin luas dan selesa, banyak kaunter.. takyah kena tunggu lama nak sampai giliran kita.
 

 

 

 
 
Yang paling bestnya kat sini ialah ada Playground! Ummi shopping, Aien dengan Anieq bolehla menjerit-jerit main puas-puas kat dalam ni.
 

 

 



Anak-anak saya selalu lain dari yg lain, maka jangan tiru aksi ini ye!

 
Ni yang saya shoppingkan.. :) Berat nak mengangkut 4 beg plastic sorang-sorang sementara nak menunggu En Billy balik solat Jumaat. Sambil-sambil tu layan perut sendiri dan perut anak-anak dulu bagi kenyang hehe
 

 
Ni notis perpindahan ke ofis baru Shaklee:
 

Map tak berapa jelas

Untuk pelan lokasi yang lebih tepat, boleh ke LINK INI. Dah tahu ni senanglah nak beli vitamin kan.. :) JOM SHOPPING!
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nak order Shaklee dan perlukan konsultasi saya? Nak daftar ahli dan dapat side income dengan Shaklee? Jangan malu-malu untuk hubungi saya seperti di bawah. Saya akan bagitahu details :)

Pm FB: Jannatul Fadilah
Call / sms / whatsapp / telegram: 012-679 0484
ID Shaklee: 852401

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
 * Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu. 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Salam kasih sayang

Wednesday, October 1, 2014

SOKONGAN RELAKTASI ~ SAYALAH PAKAR YANG MEMBANTU DIA!

SOKONGAN RELAKTASI ~ SAYALAH PAKAR YANG MEMBANTU DIA! - Berlagakkah saya dengan ayat di atas? Semestinya TIDAK!
 
Saya bukan Pakar Relaktasi. Saya juga bukan Kaunselor Laktasi (LC). Saya tak tergolong dalam golongan mereka.. namun saya amat mencintai dunia penyusuan susu ibu malah pernah menyuarakan hasrat untuk mengikuti kursus sebagai Lactation Counsellor dulu.. masa Aien kecil lagi..

Walaupun begitu saya bersyukur kerana Allah telah membuka jalan buat saya berkongsi pengalaman penyusuan dan ilmu yg dipinjamkan-Nya kepada adik-adik dan kakak-kakak yang menyusukan bayi dengan susu ibu dan menghadapi masalah dalam penyusuan mereka.

Saya berusaha menjawab sebarang pertanyaan mengenai masalah penyusuan anda insha Allah.. saya gembira berkongsi dengan anda dan amat berbangga dengan ibu-ibu yang sanggup berkorban segala-galanya demi setitis air susu buat si manja...
 
Kisah Husna, seorang ibu menyusu yang bermasalah untuk menyusukan bayinya secara langsung, selama lebih 2 minggu.. setelah saya berkongsi apa yang sepatutnya, inilah luahan hati Husna:
 

 
 
Saya bukan nak menyalahkan sesiapa.. namun ayat Husna menunjukkan dia kesal dengan layanan 2 orang LC yang sepatutnya membantu di saat dia sedang kecewa bayi menolak menyusu direct.. saya bersyukur bila Husna menjadikan nasihat saya sebagai panduan untuk dia menghadapi apa jua kemungkinan selepas ini.
 
Sebagai ibu yang mengamalkan penyusuan susu ibu sepenuhnya tanpa susu formula, saya amat memahami jiwa Husna lebih-lebih lagi Anieq juga pernah menolak untuk menyusu direct dengan saya selama HANYA DUA hari! Walaupun hanya DUA hari tapi itu dah teramat pedih buat saya... mungkin LC berdua itu kurang pengalaman atau kurang memahami hati dan jiwa seorang ibu yang bermasalah begini.. pesan saya, jika anda ada masalah dalam penyusuan, carilah orang yang boleh anda luahkan perasaan.. dalam masa yg sama membantu menyelesaikan masalah penyusuan anda.
 
Saya tiada sijil kelayakan sebagai Kaunselor Laktasi, namun pengalaman yang saya lalui selama lebih 5 tahun dalam penyusuan susu ibu sepenuhnya untuk anak-anak amat membantu saya berkongsi segalanya dengan anda.... Insha Allah... :)
 
* Khas buat Husna, semoga baby mahu kembali direct feed dan semoga Husna kuat menghadapi hari2 mendatang... ♡
 
~~~~~~~~~~~~~~~~

Nak order Shaklee dan perlukan konsultasi saya? Nak daftar ahli dan dapat side income dengan Shaklee? Jangan malu-malu untuk hubungi saya seperti di bawah. Saya akan bagitahu details :)

Pm FB: Jannatul Fadilah
Call / sms / whatsapp 012-679 0484

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
 * Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu. 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Salam kasih sayang

PROMOSI OKTOBER 2014! ESP YANG PALING HOT!

Oktober kembali lagi dengan promosi ESP iaitu produk yang paling HOT di Malaysia!
 
 
 
*PM saya utk order*

Dengan promosi ini melayakkan anda menjadi ahli SHAKLEE dengan PERCUMA serta dapat bonus tunai rm35++ pada 14 November depan!

~~~~~~~~~~~~~~~

Nak order Shaklee dan perlukan konsultasi saya? Nak daftar ahli dan dapat side income dengan Shaklee? Jangan malu-malu untuk hubungi saya seperti di bawah. Saya akan bagitahu details :)

Pm FB: Jannatul Fadilah
Call / sms / whatsapp 012-679 0484

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
 * Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu. 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Salam kasih sayang
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...