Thursday, November 20, 2014

PENGEDAR SHAKLEE KAJANG: VIDEO CARA BERI ANAK KECIL MAKAN OMEGA

PENGEDAR SHAKLEE KAJANG: VIDEO CARA BERI ANAK KECIL MAKAN OMEGA - Seperti yang saya dah janjikan kat entry sebelum ni, yang ni video pulak.

Video ini kami hasilkan untuk membuktikan bahawa Omega Guard adalah paling disukai kanak-kanak kerana rasa ikan segar yang sebenar. Selain itu, kami juga membantu memberikan idea kepada ibu bapa cara untuk memberi anak kecil anda makan Omega Guard selain menelan atau mengunyah sebiji kapsul tersebut.

Alhamdulillah dah lebih 4000 viewer video ini setakat tengahari ni sebelum saya upload kat Youtube sejak isnin lepas! :)




Siapa yang dah tengok, jom tengok video ni lagi sekali. Comel je gelagat anak-anak Shaklee saya aktif dan ceria :)

Semoga perkongsian ini bermanfaat!
 


* Anak-anak saya berebut-rebut nak makan Omega Guard. Para ibu bapa yang bermasalah nak bagi anak-anak anda makan, dah kering idea tak tahu lagi macam mana caranya bolehlah kongsikan cara saya buat untuk Anieq ni. Insha Allah mudah.. tak cuba tak tahu kan? Apa jua cara yang penting anak dapat khasiatnya. Anak sihat, kita bahagia :)

Jangan lupa,
PROMO NOVEMBER 2014 ~ OMEGA GUARD BEST!


 * Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu. 

------------------
 

SAYA ADALAH PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA!
 
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan:

H/P: 012-679 0484 atau
Email: buahatikusayang@gmail.com atau
FB: Jannatul Fadilah atau
Page: Buahatikusayang
 
Salam kasih sayang

PENGEDAR SHAKLEE KAJANG: CARA BERI ANAK KECIL MAKAN OMEGA GUARD SHAKLEE

Omega Guard bagi siapa yang belum pernah tengok secara 'live', dia duduk dalam kapsul lembut yang diperbuat dari gelatin lembu, Glycerin dan air.
 
Anak-anak saya Aien dan Anieq, walaupun diajar makan sejak kecil tapi masing-masing ada cara makan yang berbeza. Aien senang masuk mulut, hisap-hisap, kunyah-kunyah dan telan. Siap telan softgel dia sekali. Si Anieq pulak boleh masuk mulut, hisap-hisap, gigit-gigit tapi sebab dia gigit tak meletup minyak ikan tu dalam mulut jadi lepastu dia buang keluar semua seketul Omega tu. Bukan sekali dua tapi dah berkali-kali dia buat macam tu sampai habisla baju bau minyak ikan dan tak hilang kesannya (sebab ummi 'rajin' sental hehe) maka ummi dia pun carilah idea yang digabung dengan idea ibu-ibu yang kreatif hasil penangan makan Omega Guard :)
 
Maka untuk memudahkan kerja saya nak bagi Anieq makan Omega, saya buat begini:
 
1. Keluarkan sebiji Omega. Guntingkan bahagian hujungnya. Hati-hati jangan sampai terkeluar minyak dari kapsul.
 
Kenapa saya guna gunting? Sebab senang :) Nak cucuk guna jarum nanti lubangnya halus pulak, tak syok.
 
 
 
 
2. Picit minyak ikan Omega dalam sudu kecil. Kenapa sudu kecil? Sebab mudah nak masuk mulut Anieq yang comel tu :) Picit sampai habis keluar semua minyak.
 

 
 
3. Sudukan minyak ikan yang dah dipicit tadi ke mulut Anieq. Tak sabar betul dia nak makan minyak ikan tu :) --- ni boleh tengok video saya sharekan nanti.
 


 

 
 
4. GOOD! Sedapnya alahai Omega ni :)
 

 



Terjilat-jilat dia... :)


 
 
Seronok tengok anak-anak suka makan Omega :)
 

 
 
Memang GOOD sangat! Anak-anak kecil ni ikhlas. Bila dia kata sedap, maka memang sedaplah makanan tu. So serupa dengan Omega Shaklee :)
 

 
 
Inilah botol Omega yang menjadi kegemaran anak-anak saya :)


 
 
Khasiat Omega ditulis dengan jelas pada label botol.


 
Entry seterusnya nanti saya sharekan video Anieq makan Omega dan pada masa yang sama Aien merengek-rengek nak makan Omega lagi :) Sebenarnya siapa yang friend dengan saya di FB boleh tengok video tu. Saya dah upload kelmarin kat FB dan page Buahatikusayang (jemput like page saya ye!) serta group Shaklee GBS.
 
Alhamdulillah.. ramai yang mendapat manfaat daripada sebiji Omega Guard yang diberikan kepada anak-anak comel mereka. Sukatan untuk dewasa pula ialah 3bj sehari. Sebotol untuk anak tahan selama 3 bulan. Semestinyalah sangat jimat. Bertambah-tambah jimat lagi bila beli PROMO NOVEMBER 2014 ~ OMEGA GUARD BEST! hanya dalam bulan ini. Sangat tak rugi! :) 
 
 
 
 * Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu. 
 
 

SAYA ADALAH PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA!
 
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan:

H/P: 012-679 0484 atau
Email: buahatikusayang@gmail.com atau
FB: Jannatul Fadilah atau
Page: Buahatikusayang
 
Salam kasih sayang

Monday, November 17, 2014

45 TIPS AGAR SUAMI TAK CURANG!

Gerunnya dengar.. ni lepas saya baca kisah rumah tangga yang dilanda masalah bila si suami mengaku curang terhadap isterinya.. nauzubillah...

Wahai para isteri, persiapkanlah diri kita sebaik-baiknya untuk suami yang kita cintai. Buat para suami, isteri adalah amanah sepanjang hayat. Jagailah kami sebaik-baiknya dan pimpinlah kami ke syurga... 

Lepas artikel tu ramai la yang meninggalkan komen mengikut pendapat masing-masing. Dalam banyak-banyak komen, saya suka komen Kilauan Emas Nombor Satu ni. Dia bagi TIPS
agar suami tak curang. Saya share ye Kilauan Emas.. sebab boleh diaplikasikan nanti oleh saya dan sahabat-sahabat kita yg bergelar isteri yang suka baca blog saya ni ;) Saya copy je dari komen beliau dan paste kat bawah ni:
Meh bagi tips agar suami x curang:

1) selalu pegang tangan suami
2) selalu jaga kebersihan rumah.. Ajak suami bersihkan rumah.. dia balik kerja, dah bagi minum, ptg atau makan.. ajak dia bersihkan apa yg patut.. siapkan tugasan untuk suami 'apa yg dia patut tolong' walaupun sikit
3) jangan biarkan suami tengok tv tanpa isteri hantar air, biarpun air kosong.. Duduk sekejap 1 minit sebelah suami andai anda sibuk
4) jangan biarkan suami di rumah tanpa kita menyapanya dan memaut leher ke, tangan ke, pinggang ke.. kalau boleh setiap 15 min kita menyapanya.. sapa suami sekejap sahaja 1 min dah cukup
5) sentiasa cari jalan nak keluar sama dengan suami
6) selalu buat kejutan datang kat tempat kerja suami dengan anak2 biarpun kecil
7) sms selalu suami jika sedang kerja.. dengan kata2 sayang = 1jam sekali.. ingatkan dia jangan curang dan beritahu betapa anda sayangkannya
8) kol suami 3jam sekali jika dia diluar = tunjukkan betapa anda cintakanya
9) sentiasa berkongsi masalah dengannya.. juga tentang berat badan anda
10) selalu menangis depannya jika ada yg anda sedih.. lelaki suka menjadi hero
11) jangan sekali meninggikan suara dalam apa situasi pun
12) jangan masamkan muka bila ditegur suami
13) banyakkan berzikir bila disamping atau berjauhan dengan suami
14) jaga solat 5 waktu
15) beritau setiap hari yg anda sayangkan suami
16) sentiasa meriangkan diri dan bergurau dengan suami
17) tanya suami selalu jika ada apa2 kekurangan anda setiap hari
18) jangan mengumpat keburukan suami pada sesiapa pun.. selalu berbincang secara baik
19) selalu usap suami
20) cium tangan suami setiap kali pergi dan balik kerja.. juga cium
21) peluk suami2 kuat2 kalau dia keluar rumah biarpun sekejap pergi kedai, kerja, terutama kalau dia outstation.. peluk kuat dia dan bisik "abg saya pohon abng jangan sesekali curang.
22) selalu sentuh pipi suami dan bahagian romatis
23) ajak tgk TV bersama jika ada masa lapang
24) main dan riadah bersama2 suami
25) selalu minta bantuan suami atas apa juga urusan dirumah termasuk memasak dan mengemas
26) main catur, dam, dam ular dan apa2 permainan 'budak' yg sesuailah bersama suami
27) biasakan minum cawan satu kongsi 2 orang
28) jika isteri masak, pastikan suami basuk kuali dan periuk.. tapi mesti sama2 didapur,.. dan selalu ucapkan terima kasih pada suami
29) mesti layan ibu suami dengan baik
30) mesti betulkan baju suami setiap hari bila dia keluar kerja, ataupun keluar sekejap
31) pegang ubun2 suami selalu dan katakan anda sangat cintakannya
32) bila duduk sebelah suami selalukan lurutkan tangan pada lututnya.. disitu punca kegagahannya
33) senyum untuk suami x boleh putus hingga ke akhir hayat
34) amalkan doa lepas azan untuk kebahagian rumah tangga
35) habis solat.. sujud sekejap mohon allah jagakan suami anda untuk kebahagian rumah tangga anda
36) tukar sarung bantal suami 2 hari sekali dan semburkan wangian
37) kebersihan diri = mandi dan berus gigi 3 - 4 kali sehari
38) bersenam setiap hari yg basic
39) bersenam senaman yg menguatkan "batin" anda
40) kuatkan makan sayuran terutama yg pahit, menguatkan otot dalaman anda juga menyebabkan kulit lagi cantik, halus, putih dan gebu
41) pastikan baju anda setiap hari sama warna dengan suami
42) sentiasa tanya suami apa kekurangan anda = JANGAN SESEKALI TUNGGU SUAMI TEGUR! PASTI BAHAGIA
43) Selalu buat kejutan bg hadiah 'main2' dengan suami. anggap suami macam kawan2 anda.. pk sendirilah yg tu
44) biasakan ajar suami basuh baju dia sendiri dan bantu sidai baju anak2. Juga ajak suami bantu gosok baju.. Suami bila tau susah, dai akan lebih sayang isteri.. dia x bantu xpe.. tapi anda tetap ajak pada hari seterusnya.. supaya dia tau yg anda perlukan bantuan.. 
45) SENTIASA TELITI PENAMPILAN DAN KECANTIKAN SETIAP SUDUT DIRI ANDA.. JANGAN BAGI ALASAN

Jika dah buat semua ini si dia masih lagi curang.. itu bukanlah jodoh anda.. FASAKHLAH!

Semoga kita dipertemukan dengan jodoh yang baik-baik dan kekal bahagia sampai ke syurga... AMIN.


Jangan lupa,
PROMO NOVEMBER 2014 ~ OMEGA GUARD BEST!

------------------
 
SAYA ADALAH PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA!
 
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan:

H/P: 012-679 0484 atau
Email: buahatikusayang@gmail.com atau
FB: Jannatul Fadilah atau
Page: Buahatikusayang
 
Salam kasih sayang

Thursday, November 13, 2014

SELSEMA SEMBUH, KAHAK TIADA.. BATUK PUN HILANG! ANAK MAKIN BIJAK :)

SELSEMA SEMBUH, KAHAK TIADA.. BATUK PUN HILANG! ANAK MAKIN BIJAK - Jom kita baca pengalaman ibu-ibu hebat ni lepas bagi anak makan Omega Guard Shaklee. Apa kata mereka? Feed back positif semestinya! :)





Mahani Abdul Jalil

"SY BAGI AMNI DAN AMNAN MKN OMEGA GUARD.. SLPS MEREKA BAIK DEMAM..SBB MASA TU BATUK DAN SELESEMA MASIH KUAT.. ALHAMDULILLAH.. SELESEMA DAH SEMBUH DAN BATUK PUN DAH HILANG...
YANG BEST MEREKA MEMBUANG PUN SENANG ESPECIALLY AMNAN..SBB KALAU MKN COKLAT @ BERKAITAN DGN COKLAT PASTI JD SEMBELIT.. "

"Sebelum ni tak pernah terfikir untuk bagi anak makan omega walaupun tau khasiatnya kepada perkembangan otak kanak2. Saya mula bagi anak sy omega sejak sebulan yang lepas bila tengok dia asyik kena demam dan selsema berjangkit dari budak2 kat rumah pengasuh. Bila da makan omega, memang nampak anak saya jarang demam walaupun pengambilan omega cuma seminggu sekali je. Babysitter pun cakap 'sekarang amna ni jarang demam noo..bagi makan apa' hehehhe...

Satu lagi..sy memang da dedahkan anak sy utk belajar buku2 bergambar sblm dia berusia 1tahun lagi sebab nampak dia memang ada minat utk belajar. Cuma bila da duduk dgn budak2 yang ramai dia selalu hilang fokus bila saya ajar kat rumah sebab ingat main je kot. Tp since bagi omega ni, nampak dia fokus dan cepat tangkap. Ibu mana yang tak berbangga bila anak fokus pada apa yang kita ajar dan cepat tangkap dengan apa yang kita ajar. Omega memang pelaburan yang berbaloi untuk anak..I LOVE Omega Shaklee."


 "Assalamualaikum... hari2 baca testimoni hebat kwn2...teruja sgt2 so kali ni nak share giliran testimoni sendiri plak.

 Saya mula amalkan suppliment omega guard pada anak saya start bulan Jan 2013. Sblm tu memang kerap bawak harraz g klinik disebabkan kerap selsema n banyak kahak. Hati ibu mana yang x risau kan? klu tiap2 hari bgn pagi nak solat mesti selsema n hidung tersumbat... bila disuruh buang kahak katanya kahak x nak keluar... hah! apa kes plak x nak keluar kahak ni.
Tapi biasalah doc akan beri ubat batuk, cair kahak n selsema ... spi bila2 pun itula ubatnya klu kita dok ulang alik ke klinik kan... so saya ambik keputusan untuk bg die makan omega guard + vita lea children shaklee. 

Alhamdulillah dalam musim hujan skrg ni die x de nak ngadu hidung sumbat n x leh nafas lagi.. Beransur kurang dah x mcm dulu... Happy sgt2 sbb saya akan berusaha buat yg terbaik untuk harraz..."


************


Alhamdulillah.. ramai yang mendapat manfaat daripada sebiji Omega Guard yang diberikan kepada anak-anak comel mereka. Sukatan untuk dewasa pula ialah 3bj sehari. Sebotol untuk anak tahan selama 3 bulan. Semestinyalah sangat jimat. Bertambah-tambah jimat lagi bila beli PROMO NOVEMBER 2014 ~ OMEGA GUARD BEST! hanya dalam bulan ni. Sangat tak rugi! :)
 
 
 
 
 * Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu. 
 
 
SAYA ADALAH PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA!
 
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan:

H/P: 012-679 0484 atau
Email: buahatikusayang@gmail.com atau
FB: Jannatul Fadilah atau
Page: Buahatikusayang
 
Salam kasih sayang

 

RESIPI SPAGETI / FETTUCCINE CARBONARA MUSHROOM YANG SANGAT SIMPLE DAN SEDAP!

RESIPI SPAGETI / FETTUCCINE CARBONARA MUSHROOM YANG SANGAT SIMPLE DAN SEDAP! - Perahsantan lah ayat yang last tu hehe.. Tapi betul la sedap. Dahla senang nak menyediakannya. Sebab tu saya layan aje bila Aien mintak buat spageti untuk sarapan esok ;) Ni lah menu sarapan kami sekeluarga kelmarin.



 
Senang je membuatnya sebab saya ada sos spageti yang paling anak-anak saya suka! Carbonara Cendawan jenama PREGO :) Hahaha.. main tipu kan? ;p


 

Biasanya saya buat kuah pakai sos biasa je, bukan sos spageti. Sos cili + sos tomato dan campuran bahan-bahan lain. Tapi sejak dah nak cepat je sekarang ni saya tukar pakai sos Prego. Dah sah-sah sedap! Kalau tak sedap mungkin cara kita perasakan dia.. ;)

Kebetulan pulak kat tin baru ni ada disediakan resipi tapi guna Fettuccine yang saya tak pernah guna pun sebelum ni. So nak try punya pasal, saya beli lah 2 bungkus Fettuccine. Rasa dia sama je dengan spageti biasa cuma dia leper.

So siapa-siapa yang nak sediakan hidangan spageti mudah dan ringkas bak kata chef Riz ni semudah 123 boleh la try ni. Ikut je arahan resipi kat tin. Boleh sesuaikan ikut citarasa kita. Macam saya suka tambahkan lobak merah dan air sikit. Nak rasa hangat pedas letak sikit serbuk lada sulah/lada hitam. Siap!





Jangan lupa,
PROMO NOVEMBER 2014 ~ OMEGA GUARD BEST!

------------------
 
 
SAYA ADALAH PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA!
 
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan:

H/P: 012-679 0484 atau
Email: buahatikusayang@gmail.com atau
FB: Jannatul Fadilah atau
Page: Buahatikusayang
 
Salam kasih sayang

SAAT ALLAH BERBICARA DENGAN KITA...

TAZKIRAH PAGI - saya share dari group whatsapp family :)
             
Assalamu'alaikum, walaupun ada antara kita semua dah tahu tapi kita ulangkaji semula tentang saat اَللّهُ MENJAWAB AL-FATIHAH KITA"

Ramai sekali orang yang  membacanya dgn tegesa-gesa tanpa pause dan seakan-akan ingin cepat menyelesaikan solatnya. Padahal di saat kita selesai membaca satu ayat dari surah Al-Fatihah tersebut, اَللّهُ SWT menjawab setiap ucapan kita.

Dalam Sebuah hadith Qudsi اَللّهُ  SUBHANAHU WATA'ALA ber-Firman:

"Aku membahagi solat menjadi dua bahagian untuk AKU dan untuk Hamba-KU."

♥■ Artinya, tiga ayat di atas Iyyaka Na'budu Wa iyyaka nasta'in adalah Hak Allah, dan tiga ayat kebawahnya adalah urusan Hamba-NYA.

♥■ Ketika kita mengucapkan "Alhamdulillahi­Rabbil 'alamin". اَللّهُ  menjawab: "Hamba-KU telah memuji-KU."

♥■ Ketika kita mengucapkan "Ar-Rahmanir-Ra­him", اَللّهُ  menjawab: "Hamba-KU telah mengaagungkan-K­U."

♥■ Ketika kita mengucapkan "Maliki yaumiddin", اَللّهُ  menjawab: "Hamba-KU memuja-KU."

♥■ Ketika kita mengucapkan “Iyyaka na’ budu wa iyyaka nasta’in”, اَللّهُ SWT menjawab: “Inilah perjanjian antara AKU dan hamba-KU.”

♥■ Ketika kita mengucapkan “Ihdinash shiratal mustaqiim, Shiratalladzina an’amta alaihim ghairil maghdhubi alaihim waladdhooliin.”­ اَللّهُ  menjawab: “Inilah perjanjian antara AKU dan hamba-KU. Akan KU penuhi yang ia minta.” (HR. Muslim dan At-Tirmidzi)

♥■ Berhentilah sejenak setelah membaca setiap satu ayat. Rasakanlah jawaban indah dari اَللّهُ  karena اَللّهُ SWT sedang menjawab ucapan kita.

♥■ Selanjutnya kita ucapkan "Aamiin" dengan ucapan yang lembut, sebab Malaikat pun sedang mengucapkan hal yang sama dengan kita.

♥■ Barangsiapa yang ucapan “Aamiin-nya” bersamaan dengan para Malaikat, maka اَللّهُ SWT akan memberikan Ampunan kepada-Nya.” (HR. Bukhari, Muslim, Abu Dawud)

Jika artikel Ini bermanafaat sila sampaikan kpd sahabat2 kita walaupun satu ayat 

Sabda RASULULLAH SHALLALLAHU ALAIHI WASALLAM; "Siapa yang menyampaikan satu ilmu dan orang membaca serta mengamalkannya maka dia akan memperolehi pahala walaupun dia sudah tiada."
(HR. Muslim)


Jangan lupa,
PROMO NOVEMBER 2014 ~ OMEGA GUARD BEST!

------------------
 
 
SAYA ADALAH PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA!
 
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan:

H/P: 012-679 0484 atau
Email: buahatikusayang@gmail.com atau
FB: Jannatul Fadilah atau
Page: Buahatikusayang
 
Salam kasih sayang

 


Wednesday, November 12, 2014

67 Tahun Umurnya...

 
Syukur Ya Allah, Kau masih panjangkan umur mak hingga saat ini.. 67 tahun umur mak pada 5/11/2014.
 
Hari Rabu lepas (5/11/14) mak dikejutkan dengan jambangan bunga, coklat, kek serta belon ni dari anaknya yang paling jauh kat Kulim, siapa lagi kalau bukan Pura adik saya si Induk Anggun ;p (sampai sekarang ko perasan ko anggun ye inok hahaha...)


 
Sebak mak sampai menangis dia bila inok buat macam tu tau inok.. tak baik menjatuhkan air mata mak.. pergi mintak maaf cepat!
 
 
 
Mak terharulah kan... kalau saya pun sebak rasanya sebab anak yg paling jauh sentiasa ingat kat dia. Inok ni anak manja, selalu home sick masa duduk hostel dulu hehe.. sekarang dah kawin beranak pinak duduk Kedah pun sama jugak. Selalu je balik kalau tiba-tiba dia rasa rindu kat bebelan mak ;) Saya ni rezeki duduk dekat dengan mak. 30 minit je sampailah. Tiap-tiap minggu pun boleh balik atau bila-bila masa saya suka :)
 
 
 
 
Kami sambut birthday mak lewat sikit sebab masing-masing kerja. Nak kumpulkan anak-anak mak yang seramai 11 orang ni memang bukan senang walaupun semuanya tinggal dekat-dekat sini je kecuali Pura. So sabtu lepas baru sempat nak berkumpul masak-masak potluck adik-beradik. Untung dapat kakak-kakak yang pandai masak. Saya beli spageti je.. sos Prego Carbonara Mushroom. Senang keje hehe ;) Sedap pun sedap!
 

 
 
Kami buat bacaan doa selamat sikit untuk mak. Acu yang bacakan doa... Semoga mak berbahagia di dunia dan akhirat... AMIN
 

 
Selfie dengan birthday girl!

 
Anak-anak buah bersepah-sepah duduk makan :)
 

 

Abang Long Taufiq cucu pertama mak pecut dari Melaka datang Cheras. Yeke Abang Long? Pecut sangat la kan.. ;)


 
 

 
 

 
 
Anieq makan main-main. Sudahnya dia kacau mak uda dan pak uda makan
 

 
Nak enter frame jugak ;p

 
 
Selamat Hari Lahir MAK KU SAYANG ke-67 tahun. Semoga mak dipanjangkan umur, dilimpahi rezeki, sihat walafiat di samping vitamin2 SHAKLEE yang mak makan setiap hari dan semoga berbahagia sampai hujung nyawa mak..

Kasih ibu tiada taranya.. MAK, semoga Allah merahmati MAK dan menyediakan SYURGA buat MAK dan arwah AYAH... amin...

Panjang umur, murah rezeki, sihat walafiat MAK♡

Jangan lupa,
PROMO NOVEMBER 2014 ~ OMEGA GUARD BEST!

------------------
 
 
SAYA ADALAH PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA!
 
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan:

H/P: 012-679 0484 atau
Email: buahatikusayang@gmail.com atau
FB: Jannatul Fadilah atau
Page: Buahatikusayang
 
Salam kasih sayang


Apa Ada Pada Minyak Ini?

Tengok gambar pun dah tau.. :) Dengan botolnya yang cantik tu... ;)



Minyak ikan Omega Guard ni diekstrak dari ikan laut air sejuk (laut dalam) di perairan Jepun dan bukan dari hati ikan. Hati ikan ada banyak toksin yang boleh membahayakan kesihatan kita. Antara jenis ikannya ialah sardine, mackerel, herring, anchovies.

Minyak ikan Omega Guard mengandungi rangkaian penuh 7 jenis asid lemak Omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain.

EPA :
- menyihatkan jantung dan sendi


DHA :
- membantu kesihatan dan perkembangan fungsi otak
- nutrien UTAMA otak, retina dan sistem saraf.


Selain itu, EPA dan DHA ni membantu dalam masalah:
- mencegah asma
- meningkatkan daya seksual
- mencegah dan menentang kanser
- menghalang pembekuan darah
- mengawal kolestrol berlebihan
- mencegah insomnia dan mengurangkan tekanan, kemurungan, kebimbangan, menstabilkan emosi, autism, hiperaktif dan penyakit schizophrenia (kecelaruan mental)
- mencegah penyakit darah tinggi
- mencegah sakit kulit
- menghindarkan migraine, rasa kebas dan sejuk pada kaki tangan
 
 
 Jadi, Omega Guard Shaklee BUKAN sekadar MINYAK IKAN BIASA yang hanya ada DHA!
  



Ibu-ibu yang tengah pregnant trimester kedua dan ketiga saya sarankan anda ambil Omega Guard 1-3 biji sehari untuk membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin dan perkembangan memorinya.

Ibu-ibu menyusu juga saya galakkan ambil dengan dos yang sama. Sebab susu kita tinggi dengan DHA. Bila kita ambil Omega Guard, secara tak langsung susu kita diperkaya dengan khasiat Omega dan bayi kita akan dapat khasiat melalui air susu ibu :)

Siapa tak bangga bila anak yang dilahirkan nanti membesar dengan bijak macam Aien dan Anieq kan ;)




Jangan lupa,
PROMO NOVEMBER 2014 ~ OMEGA GUARD BEST!


 * Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu. 

~~~~~~~~~~~~~~~

SAYA ADALAH PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA!

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan:

H/P: 012-679 0484 atau
Email: buahatikusayang@gmail.com atau
FB: Jannatul Fadilah atau
Page: Buahatikusayang
Salam kasih sayang

Friday, November 7, 2014

Amalan Sunat Hari Jumaat

Jumaat adalah penghulu segala hari. Hari yang paling mulia.. hari yang paling disukai oleh para pekerja sebab esoknya Sabtu.. CUTI! ;)

Saya nak share tentang amalan-amalan yang boleh kita lakukan pada hari yg mulia ni. Saya ambil ni dari group whatsapp. Banyak betul perkongsian mereka.. Kita pun boleh amalkan. Jom sama-sama...

�� Qiamualail (Solat Malam) seperti Solat Tahajjud, Tasbih, Taubat, Hajat,Witir dan lain2.

�� Bersegera ke masjid seawal mungkin pada siangnya. Solat Berjemaah/Jumaat

��Ganjarannya:

�� Dari Abdullah bin Amr r.a. dari Nabi SAW bersabda: “Tidaklah dari seseorang Muslim yang mati pada hari atau malam Jumaat, melainkan ia dipelihara Allah dari seksa kubur.” (HR Tarmizi)

�� Membaca “Astaghfirullah hal 'azim al lazi laa ilaha illa huwal hayyul qayyum wa atubu ilaih" (3 kali), pada solat Sunat Fajar Jumaat.

�� Ganjarannya:

�� InsyaAllah akan diampunkan dosa-dosanya walau pun sebanyak buih di lautan.

�� Membaca surah As-Sajdah beserta Sujud Tilawah dalam solat Subuh hari Jumaat.

��Ganjarannya:

�� Memperolehi ganjaran syurga Allah. Sabda Rasulullah SAW: “Apabila anak cucu Nabi Adam membaca surah as-Sajdah kemudian mereka sujud kepada Allah, syaitan mengasingkan dirinya dari majlis itu dalam keadaan menangis sambil berkata: “Celakalah aku, anak cucu Nabi Adam diperintah untuk sujud kepada Allah, lalu mereka sujud kepada Allah. Maka, bagi mereka itu balasannya syurga, sedangkan aku juga disuruh untuk sujud kepada Allah, tetapi aku ingkar. Oleh itu, untukku api neraka.” (Hadis riwayat Abu Daud)

�� Membaca Surah Ali Imran

��Ganjarannya:

�� Akan didoakan oleh malaikat hingga ke malam.

�� Membaca Surah Al-Kahfi.

��Ganjarannya:

�� Disinari dirinya dengan cahaya dan mendapat petunjuk serta pimpinan daripada Allah sepanjang minggu itu.

��Membaca Surah Yassin

��Ganjarannya:

�� Dari Abu Hurairah ra. Sesungguhnya Rasulullah  telah bersabda ; “Siapa yang membaca Surah Yaasin pada malam Jumaat maka pagi-pagi ia mendapat pengampunan.” Nabi Muhammad telah menyebut dalam hadisnya: “Sesungguhnya setiap sesuatu mempunyai hati, adapun hati al-Quran adalah Yaasin. Siapa yang membaca Yaasin, maka Allah menulis baginya dengan membacanya itu seperti membaca Al-Quran sepuluh kali.” (HR Tarmizi)

��  Memperbanyakkan membaca selawat pada hari Jumaat.

��Ganjarannya:

�� Bacaan selawat  disampaikan terus kepada Rasulullah dan akan memperolehi kasih sayang dari Baginda SAW.

��Sesungguhnya Allah dan malaikat-malaikat –Nya berselawat untuk Nabi. Wahai orang-orang beriman ucapkanlah selawat dan salam yang sempurna kepadanya (Nabi).” (Al-Ahzab:56)

��Dari Abdullah bin Amar bin Ash ra sesungguhnya ia mendengar Rasulullah  bersabda: “Siapa yang mengucapkan selawat kepadaku, Allah berselawat (memberi rahmat) kepadanya sepuluh kali kerana selawatnya itu.” (HR Muslim)

��Dari Abdullah bin Mas’ud ra bahawasanya Rasulullah ﷺ bersabda: “Manusia yang paling utama bersamaku nanti pada hari Kiamat, ialah orang yang paling banyak mengucapkan selawat kepadaku.” (HR Tarmizi)

��Dari Abu Hurairah ra ia berkata Rasulullah ﷺ bersabda: “Jangan kamu jadikan kuburku tempat berhari raya dan ucapkanlah selawat kepadaku, kerana selawatmu itu akan sampai kepadaku, di mana kamu berada.” (HR Abu Daud)

�� Bersedekah kepada orang miskin pada Hari Jumaat.

��Ganjarannya:

�� Akan  mendapat ganjaran besar daripada Allah SWT.


~~~~~~~~~~~

SAYA ADALAH PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA!
 
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
 
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan:

H/P: 012-679 0484 atau
Email: buahatikusayang@gmail.com atau
FB: Jannatul Fadilah atau
Page: Buahatikusayang
 
Salam kasih sayang

Tuesday, November 4, 2014

DOA SEBELUM TIDUR

Anak-anak saya waktu tidur tak tetap. Kadang awal, kadang lewat. Lewat pun jarang sampai pukul 11 malam. Biasanya tak sempat 10.30pm diorang dah lalok hehe...
 
So malam ni Anieq dah tidur. Aien je belum.. Nak tunggu ummi peluk.. Lambat lagi la kalau nak tunggu ummi sayang oit!
 
Sebelum tidur ummi diorang galakkan baca doa sebelum tidur. Doanya :
 
 


Doa kat atas ni adalah tulisan tangan Aien Nur Sophea, 5 tahun 11 bulan. Bulan depan baru Aien masuk 6 tahun. Bulan Januari masuk darjah 1 :)

Cantik tulisan Aien.

Bila ummi tanya, "Siapa yg tulis ni Kaklong?"

Aien jawab, "Kaklong lah.."

Ummi cakap lagi, "Cantiklah tulisan jawi dan rumi Kaklong.."

Aien jawab lagi, " Haah.. cikgu pun cakap macam tu.." sambil tersenyum-senyum dia :)




Selain doa sebelum tidur, saya ajar anak-anak baca Ayat Kursi 1x dan Surah Annas 3x. Kalau sempat ajar baca 4 Qul.

Semoga kami dilindungi daripada segala mara bahaya sepanjang tempoh tidur kami ini..

AMIN~

----------------------

SAYA ADALAH PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA!
 
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
 
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan:

H/P: 012-679 0484 atau
Email: buahatikusayang@gmail.com atau
FB: Jannatul Fadilah atau
Page: Buahatikusayang
 
Salam kasih sayang

Monday, November 3, 2014

NOVEMBER DENGAN DOUBLE PROMO OMEGA GUARD!

Jangan tak tahu tau bulan ni offer minyak ikan terbaik di dunia iaitu OMEGA GUARD! 
 
Korang boleh pilih sama ada:
 
1) Nak beli 6 botol untuk dapat 1 PERCUMA!
---> Automatik dapat keahlian Shaklee secara PERCUMA!
---> Terus dapat bonus TUNAI RM30++ masuk akaun 14hb Disember depan!
 
 
 
 
ATAU
 
 2) Boleh beli 2 botol dan dapatkan 5% diskaun!
 
 
 
Hubungi saya untuk info selanjutnya :)
 
 * Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu. 
 
------------------
 
 
SAYA ADALAH PENGEDAR SAH SHAKLEE ANDA!
 
Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan:

H/P: 012-679 0484 atau
Email: buahatikusayang@gmail.com atau
FB: Jannatul Fadilah atau
Page: Buahatikusayang
 
Salam kasih sayang

Thursday, October 30, 2014

Bila Janin 6 Minggu Gugur...

Inilah rupanya janin berusia 6 minggu...



23 Sept, 2014 (Selasa) - 5 pagi

Saya tengah asyik meng update kerja-kerja bisnes. Terasa tiba-tiba macam period keluar. Rasa tak sedap hati, terus tengok panty.. sah! Ada kesan 2-3 titis darah segar di situ. Azan subuh, saya tetap solat macam biasa sebab bagi saya, itu hanyalah darah gangguan semasa kehamilan macam masa saya mengandungkan Anieq Sufi dulu.

Dalam hati masih takut-takut kalau darah makin banyak. Tapi syukurlah tak ada setitis pun yang keluar lagi lepas tu. Sampai malam, ada sikit-sikit stain je kat panty liner. Bukan fresh blood. Lega juga tapi suarakan hasrat kat En Billy untuk pergi check kat Hospital esoknya... Kes bleeding masa hamil ni bukan boleh dibuat main-main ye!

24 Sept, 2014 (Rabu) - 8 pagi

Sampai Hospital Kajang, saya dirujuk ke Klinik Pakar O&G. Saya diperiksa di bilik PAC. Prosedur pelik bagi saya bila doktor kata nak check pangkal rahim dan kawasan-kawasan sekitarnya  sebab nak tengok pendarahan dari mana dan apa punca pendarahan. Lepas check, Alhamdulillah.. takde bleeding. Rahim saya dan kawasan yang diperiksa juga sihat dan cantik. Bagi saya ia pelik sebab saya cadangkan kat doktor untuk terus scan je tak perlu seluk-seluk. Pengalaman masa mengandungkan Anieq dulu, Prof Hatta (Pusat Pakar UKM) tak seluk-seluk.. dia terus scan nak tengok keadaan janin kat dalam.

Lepas proses seluk menyeluk dan semuanya disahkan ok, baru saya discan. Keadaan rahim saya yang tebal dan kebelakang sikit memang sukar nak nampak kalau scan dari atas perut. Maka saya cadangkan kat doktor untuk scan dari bawah je. Kat PAC tu takde scanner untuk scan bawah. Jadi saya diarahkan pergi ke Klinik Pakar pulak. Kat situ baru saya lega sebab scan dan nampak janin 6 minggu itu bersama denyut jantungnya..... :)




Balik terus saya update status kat FB. Sebab happy kan.. barulah yakin nak kongsi dengan kawan-kawan semua :) Banyak komen yang baik-baik je daripada kawan-kawan FB saya yang sememangnya baik hati. Masing-masing tumpang gembira bila dengar berita saya pregnant lagi! :)




24 Sept, 2014 (Rabu) - 4 petang

Saya baring dengan Anieq sambil tepuk-tepuk dia tidur. Keadaan saya masa tu tak tenang sangat sebab terasa macam ada nak bleeding lagi. Bila saya bangun je terasa ketul-ketul darah keluar.. macam period yang heavy hari pertama - kedua. So terus pergi toilet tengok. Betul, darah berketul-ketul yang keluar tapi tak banyak. Ada 2-3 ketul juga tapi kecik-kecik. Saya dah rasa tak best. Sebab tadi bleeding sikit je dan scan siap nampak heartbeat 'dia'.. sekarang jadi lain pulak... perasaan saya dah gundah gulana... dalam hati mohon doa Allah panjangkan hayat 'dia' dalam rahim saya...


24 Sept, 2014 (Rabu) - 10.30 malam

Saya nak siap-siap tidur tapi masa buang air kecil tetap ada bleeding dan kali ni lagi hebat! Siap keluar dengan sarung-sarung putih dia... saya betul-betul sedih dalam toilet sorang-sorang dan rasa memang dah tak ada rezeki baby kali ni... keluar toilet saya bagitau En Billy, kena pergi balik Hospital sebab makin banyak bleeding ketul-ketul. Kami berusaha mengambil semua ketul-ketul darah dan sarung dari dalam mangkuk tandas.. boleh tunjukkan kat doktor esok.





25 Sept, 2014 (Khamis) - 8 pagi (1 Zulhijjah)

Di Hospital Kajang untuk hari kedua. Prosedur yang sama, cuma kalini saya kena tunggu lama sikit sebab mungkin tak ramai staf di klinik. So saya dibawa balik ke bilik PAC untuk check pintu rahim saya. Memang staf kat sini takkan scan dulu. Itu kesimpulan yang saya boleh buat. Saya tunjukkan bekas kaca berisi ketul-ketul darah dan saya anggap sarung tu. Mereka pun tak yakin itu adalah janin saya yang gugur.

Ada 2 orang doktor muda yang merawat saya. Bila salah seorang bukak je muncung itik tu terasa lah keluar cecair hangat dan saya dengar doktor muda ni bercakap-cakap sesame mereka... 

"Ya Allah.. Nampak dah PLC"

PLC = janin mengikut fahaman saya yang dijelaskan oleh doktor-doktor ni. Tarik perlahan-lahan..dan akhirnya berjaya dikeluarkan! Semudah itu saya diuji. Tak merasa sakit perut guling-guling macam orang keguguran yg lain..tak ada. Cuma sakit macam senggugut ringan biasa masa period sebab saya sendiri tak senggugut pun.. Mudah sangat!

Aku redha dengan ketentuan-Mu Ya Allah..

Kami bawak balik PLC kami.. walaupun separuh pihak hospital nak juga ambil buat ujikaji. Nak kaji macam mana saya boleh keguguran... Saya kata, tak perlulah doktor. Saya tahu saya lasak sebab tu saya gugur. Dengan Anieq yang juga lasak, jadi faktor lebih kepada itu. Balik rumah, babah uruskan segalanya dari awal sampai akhir...


















Kami sempurnakan elok-elok sebab saya nampak sendiri jantungnya berdegup menandakan 'dia' pernah hidup dalam rahim saya... sebagai bayi comel saya...secomel Kaklong Aien dan Abangah Anieq.. Walaupun doktor kata 'dia' takde apa-apa...
 
Dan bermulalah episod berpantang 30 hari saya yang telah pun masuk hari ke 35 hari ini. Semestinya saya memilih berpantang dengan vitamin-vitamin kesukaan saya ni. Tak banyak beza dengan Set Berpantang biasa. Cuma saya WAJIBKAN ESP sebab ESP ni menjaga sel-sel supaya terbentuk dengan baik. Bila keguguran kita perlukan Protin yang cukup supaya sel-sel rahim cepat pulih seperti sediakala. (BULAN NI PROMO ESP YE! BELI 6 DAPAT FREE 1!!!)
 
Alhamdulillah segalanya berjalan dengan baik sekali malah saya sihat dan cergas sepanjang tempoh berpantang. Semua kawan tak sedar pun saya sedang dalam pantang sebab saya tetap aktif menghadiri majlis ilmu anjuran Shaklee.



Bukan buat apapun kan.. duduk dan dengar. Tak jadi masalah. Asalkan saya tetap menjaga keadaan diri saya masa dalam pantang itu dah cukup :) Anak-anak Rafhanah pun mesti korang semua tak perasan kan ummi ni keguguran. Sebab tak macam orang gugur pun :p




Buat semua kawan dan pembaca blog saya, diharap korang semua dah tahu keadaan saya yang sebenarnya.. bukan mudah nak terus bercerita tentang kehilangan yang mengejutkan walaupun 'dia' hanya janin yang tiada sifat, tapi naluri seorang ibu tetap terasa kehilangan anak yang dikasihi.. sambil menaip, sambil air mata tak henti-henti mengalir... ini kandungan saya yang keempat dan kehilangan kedua saya selepas kandungan pertama saya molar tahun 2007 sebelum dapat Aien. Saya yakin dengan ketentuan Allah dan berdoa dengan sangat yakin bahawa DIA akan menggantikannya dengan yang lebih baik lepas ni...
 
~ AMIN ~
~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nak order Shaklee dan perlukan konsultasi saya? Nak daftar ahli dan dapat side income dengan Shaklee? Jangan malu-malu untuk hubungi saya seperti di bawah. Saya akan bagitahu details :)

Pm FB: Jannatul Fadilah
Call / sms / whatsapp 012-679 0484

Dapatkan konsultasi PERCUMA dan TIPS EXCLUSIVE dengan setiap pembelian khas untuk anda!
 * Segala testimoni/penulisan mengenai produk di laman ini bukan bertujuan untuk merawat,mencegah atau menyembuhkan apa jua penyakit. Mereka yang mengalami masalah kesihatan diminta rujuk kepada pakar perubatan terlebih dahulu. 
COD /self pick up istimewa untuk anda yg berada di Kajang berdekatan Taman Kantan Permai, Giant Prima Saujana, Saujana Impian, Tesco Kajang, SAAS Kajang, Cheras Baru, Taman Muda, Taman Putra, Pandan Indah, Pandan Perdana, Taman Shamelin, Cheras Flat, Bandar Tun Razak, Kampung Tanjung Semenyih, Balai Polis Semenyih, Semenyih Sentral, Kajang Perdana, Jelok Impian dan kawasan berdekatan.
Saya membuat penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Salam kasih sayang
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...